LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-17-2003, 03:42 PM   #1
Vencalator
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Prague
Distribution: Suse 8.2
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
After kernel update some things dont work


hi
i got some problems after i updated kernel to 2.4.22

1.my windows disks are not accesible iwhen i log in as a user (root works i can mount them but before they were mounted allready with start of linux) by boot i see error like
:wrong ss , or too many mounted filesystems

2.my 3com card is not working any more i just cant acces internet anymore

all other is fine.

pls help me any1 dont wanna go back to windows


thx in advance
 
Old 09-17-2003, 03:47 PM   #2
djbanaan
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Haarlem, The Netherlands
Distribution: Slackware, FreeBSD
Posts: 178

Rep: Reputation: 30
Did you use your old config file as a basis for your new kernel? It looks to me as though your missing some features in your kernel.
 
Old 09-17-2003, 03:51 PM   #3
Vencalator
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Prague
Distribution: Suse 8.2
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i used config file from /boot/vmlinuz.config
i thing its orig 2.4.20 suse conf. file
 
Old 09-17-2003, 03:56 PM   #4
djbanaan
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Haarlem, The Netherlands
Distribution: Slackware, FreeBSD
Posts: 178

Rep: Reputation: 30
What type of card is it? See if you have a corresponding module in /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/net

I don't know about the filesystem part, but I think I can help you out with your eth.
 
Old 09-18-2003, 12:42 AM   #5
Vencalator
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Prague
Distribution: Suse 8.2
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
its 3com fast ethernet
by boot it says modprobe : did not found module fv-nt-14 or so
 
Old 09-18-2003, 12:50 AM   #6
djbanaan
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Haarlem, The Netherlands
Distribution: Slackware, FreeBSD
Posts: 178

Rep: Reputation: 30
You'll want to know the exact model of the card, something like 3C509. If your not sure, do a "lspci" in a terminal (as root), this will give you a list of all pci devices.
Anyway, fv-nt-14 doesn't sound like a 3com module to me at all.
 
Old 09-18-2003, 12:54 AM   #7
Vencalator
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Prague
Distribution: Suse 8.2
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
is it better to make parts of kerenel as a module or compile them directly inside with y

becouse i i did all 3com cards as a part of kernel not module
 
Old 09-18-2003, 01:05 AM   #8
Vencalator
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Prague
Distribution: Suse 8.2
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok
is :01:07.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905B 100BaseTX [Cyclone] (rev 30)
 
Old 09-18-2003, 02:46 AM   #9
djbanaan
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Haarlem, The Netherlands
Distribution: Slackware, FreeBSD
Posts: 178

Rep: Reputation: 30
Hmm, so you compiled all drivers as part of the kernel? It's not my way of doing things, but it's not a bad thing either. It should work.
What happens when you bring up the ethernet interface? Use something like "ifconfig eth0 <ip-adress> netmask <netmask> up"
 
Old 09-18-2003, 04:10 AM   #10
Vencalator
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Prague
Distribution: Suse 8.2
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok recompiled and got other problem
it says by boot

by many things cant locate /lib/modules/modules.dep
no depencies

maybe this is the problem ?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
upgraded kernel to 2.6.10 but several things do not work now! parv Fedora 2 02-28-2005 10:22 AM
ifconfig dont work with new kernel neozero62 Linux - Networking 4 11-05-2003 08:47 AM
new kernel modem dont work demmylls Linux - General 4 10-08-2003 05:22 AM
Things dont work when you dont understand withoutaclue Linux - Newbie 3 03-12-2003 09:51 AM
im not a newbie i just dont understand a few things! aaronluke Linux - General 3 10-21-2002 07:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:42 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration