LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-13-2010, 09:49 PM   #1
sauron
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2010
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Question After intalling 13.1, machine wont boot


Hello all,

I installed SW 13.1. Install and config completed without issue. When I attempt to boot, POST completes, and bootup stalls. Only a blinking cursor is visible. Any pointers on how to resolve this/achieve a succesfull bootup?
 
Old 08-14-2010, 09:20 AM   #2
colorpurple21859
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: florida
Distribution: slackware64-current, puppy, ubuntu
Posts: 1,344

Rep: Reputation: 184Reputation: 184
Need more information. What kind of hardware/video card, are you booting using lilo or grub, If using lilo what options where selected for lilo during installation, what drive/partition slackware was installed on, things you have already tried such as booting your installation using the install CD?
 
Old 08-15-2010, 01:14 PM   #3
sauron
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2010
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I tried to reply yesterday, but my post vanished.

I'm using:

MSI 790X-g45 motherboard
AMD Phenom II
4 gb RAM
ATI 3D Rage Video card - I used the default Linux resolution

I am able to boot from the DVD, and can navigate anywhere in the system. SW was installed on the root partition (/). I also have swap and /usr partitions. I installed LILO and allowed it to auto config. I've tried installing the 64 bit and the 32 bit releases. The boot dir is linked to /mnt/boot, but the /mnt dir is empty except for a README. Also, there's no lilo.conf in the /etc dir.

It's worth noting that I get the same results with the DVD from the Slackware site, or the downloaded copy.
 
Old 08-15-2010, 02:15 PM   #4
colorpurple21859
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: florida
Distribution: slackware64-current, puppy, ubuntu
Posts: 1,344

Rep: Reputation: 184Reputation: 184
reinstall lilo by doing the following
Quote:
to reinstall lilo go back into setup with the slackware install disk select the partition you installed to again, but do not format. get back to the main menu select configure system select no or cancel untill you get to the lilo setup. select simple, where the the prompt ask for video mode select "standard"
after installing lilo select cancel and no to all other prompts untill you get back to the main screen reboot.
 
Old 08-19-2010, 09:09 AM   #5
sauron
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2010
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
After intalling 13.1, machine wont boot

I was able to get Fedora running. I need to research SW more, but at least have a working install I can play with.

Thanks

How do I close this thread?
 
  


Reply

Tags
boot, install


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Print via XP machine from Ubuntu - HP - Wont start javb Linux - General 0 08-20-2006 10:37 PM
boot floppy error in intalling mandrivia 10? baldy1324 Linux - Newbie 1 08-14-2005 07:41 PM
Windows XP boot issue after intalling Fedora Fluctifragus Linux - Newbie 7 07-03-2005 01:06 AM
install Suse, xp wont boot, repair xp suse wont boot Tangz Linux - Newbie 10 07-16-2004 05:37 PM
Samba - wont accept pass from XP machine nuzzy Linux - General 10 07-04-2002 04:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:58 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration