LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-07-2005, 07:02 AM   #1
psywyrm
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Location: Grand Rapids, MI
Distribution: slackware, gentoo
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Question Additional NIC problem


Ok... I have a nForce2 board w/ onboard NIC (eth0 and working fine)
I have Gentoo with a recent install from 2004.3 stage 3 Kernel version 2.6.9

My second NIC i added is a 3Com 3C905C-TX, lights blink and everything on the back... I have every 3com option compiled direct into my kernel and i get the following problem when i issue

Code:
ifconfig eth1 up
Quote:
eth1: unknown interface: No such device
I know the card works... I recently had Slack 10 on the box and was using the NIC, but I just cant get the thing to be recognized .... oh lspci says this about the nic:

Quote:
0000:01:06.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905C-TX/TX-M [Tornado] (rev78)


any help would be great! Thx
 
Old 01-07-2005, 09:56 AM   #2
Chewbakka
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
funny, i have exactly the same problem and the same NIC but im pretty sure my problem is due to my shitty "kernel updating skills"
it says (even if i selected the 3c905 directly in to the kernel) "module 3c905 not found"


i know it didn't help much but at least at bumped your post

Last edited by Chewbakka; 01-07-2005 at 09:58 AM.
 
Old 01-07-2005, 10:03 AM   #3
jeffsmith8
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
I have had similar problems with eth0 on my nforce 2 motherboard as well though I am running Fedora Core 2 in KDE

Have you tried adding a new ethernet device and activating it through

K menu > System Tools > Internet Configuration Wizard ?

That didn't actually work for me though. I installed a second time and found an option that switched it on. My kernel was 2.6.5-1.358 which is earller than yours so support should be possible.

Sorry I can't help you anymore than that.....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nic problem tonybaloney Slackware 6 10-27-2005 10:51 PM
2 External Nic, 1 Internal Nic Router Problem trevanda Linux - Networking 0 10-13-2004 02:20 AM
3 nic problem, 1 nic don't work ldp Linux - Networking 3 07-20-2004 01:24 PM
Mandrake 10 Riva TNT 2 launch additional session problem neranjana Mandriva 0 07-05-2004 01:20 AM
NIC problem blockman Linux - Networking 3 03-01-2002 02:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:10 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration