LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-25-2003, 01:34 AM   #1
Septus
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: New Zealand
Distribution: Mandrake
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Activating swap partition early in install


Hi there I posted a question about getting a kernel panic when trying to install Mandrake 9 and RedHat 8 on a Prosignia 500 with the mem=XXM option set.

I got no replys so I'm moving on to a different tack.

How can I get the swap partition turned on early in the install process.

My current RH7 uses sda5 as swap so I tried to alt F2 and type the 'swapon /dev/sda5' command after the scsi disks are detected by the installer but get:-

swapon: swapon: No such file or directory

ls of /dev shows lots of fb devices fd mem ram tty's etc but no sd's

Can I make the sda5 visible in the /dev some how

Would using a kickstart floppy help and if so what config would be best on it.

I would rather force the kernel to recognise the extra ram can this be done from the installer console.

Thanks for your help
 
Old 08-25-2003, 01:59 AM   #2
exodist
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Portland, Oregon
Distribution: Gentoo
Posts: 1,372

Rep: Reputation: 47
ooh, you have tried what i would have, sorry.
 
Old 08-25-2003, 02:07 AM   #3
Septus
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: New Zealand
Distribution: Mandrake
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I just tried making a swap part on a floppy and then issued the swapon command and the installer picked it up and started thrashing my fd0. Got a lot further in the install before I had out of memory.
I might try 2 floppys next. If some one can't come up with a fix for the mem detect prob.
 
Old 09-10-2003, 11:54 PM   #4
Septus
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: New Zealand
Distribution: Mandrake
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Success to a certain extent check out this bug report from RedHat

http://bugzilla.redhat.com/bugzilla/...g.cgi?id=36940

I used mem=exactmap mem=640K@0 mem=143M@1M

Install starts an will proceed in text mode but wont recognise the onboard video which is ok because I've got other video cards that should work.

This only works for RedHat 8.0 Mandrake 9.0 just freezes with those mem options.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SUSE 9.3 Activating SWAP partition Hangs 1kyle SUSE / openSUSE 0 08-29-2005 10:40 AM
activating swap partition fobius Linux - General 8 02-07-2004 11:28 AM
Swap not Activating and Sound v2-ncl Slackware 2 10-22-2003 06:29 PM
boot freezes on "activating swap partition" sometimes dabicho Linux - Software 4 10-05-2003 11:53 AM
Error activating swap partition flyboy320 Linux - General 3 01-31-2002 05:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration