LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-27-2005, 08:59 PM   #1
c--
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Oregon, USA
Distribution: Ubuntu/Debian
Posts: 82

Rep: Reputation: 15
3ddesktop fails but other opengl apps work on ubuntu system


I'm running ubuntu warty warthog with fluxbox (though i get the same problem if try using kde or gnome) and heres the deal:

I hooked up a second monitor the the dvi port on my geforce4 ti4200 card, and got both screensworking using the twin view option in the nvidia driver. Everything worked great, quick and easy set up. Then I installed the 3ddesktop package, which had some quirks in the command syntax, but worked fine. However, my brother needed the monitor back that I "borrowed" from him, and when I comment out the twinview and other lines I had in my x86 config file to go back to one monitor, I find 3ddesktop won't work. other open gl programs seem to work, and all my other apps run fine, but not 3ddesktop. I tried running dpkg-reconfigure on it and tried reinstalling it but nothing worked. I hooked the monitor back up and switched to twin view again and its working now.

What happens is when I start the daemon (3ddeskd) the screen clicks and goes blank for a second and then comes back (like its switching resolution), or does that 4 times or so if I use the aquire option. Then if I run the switcher, (3ddesk), the screen does the flashing thing again, displaying the desktops in 3d, and I can switch through them, but there are weird lines moving up and down the screen, and when I select a desktop, sometimes it brings the image of the desktop up to fill the whole screen without returning me to the real desktop, so I'm stuck looking at a screenshot of my programs.

Thanks for any insight into this mess in advance!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuSE 10, KDE 3.4: OpenGL apps only work when run as root pschoenb Linux - Software 1 11-10-2005 01:43 PM
installing 3ddesktop on Ubuntu c0d3-z3r0 Linux - Newbie 2 07-02-2005 08:02 AM
Getting openGL apps working. gauntalus Linux - Software 7 01-14-2005 05:54 PM
OpenGL apps pause every second or so cruane Linux - General 3 11-14-2002 02:04 AM
Instability in OpenGL apps SilentStrike Linux - General 12 05-24-2002 05:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:54 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration