LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-05-2003, 03:54 AM   #1
mrmojo
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
Unhappy 3c2000 nic drivers on mandrake 9.1


Pls someone save me.
I've just installed mandrake 9.1, to set up may onboard 3c940 i've used the drivers for linux on asus cd.
Now i explain what i've done:
i've unzipped the pkg in opt/3c2000
then 've comiled it by typing make in /opt/3c2000/
then 've loaded the module 3c2000.o
and 've set up eth0 interface by typing ifconfig eth0 up or ifconfig eth0 a.b.c.d qhere a.b.c.d is th ip.
In /var/log/messages i can read:

localhost kernel: 3C2000 Gigabit Nic Driver Version A11
localhost kernel: Copyrigth[.....]
localhost kernel: Copyright[.....]
" : eth0: 3Com Gigabit Lan (3c940)
PrefPort:A RemtMode:Check Link State
eth0: network connection up using port A
speed: :10
autonegotiation: :yes
duplex mode :half
flowcrtl :none
scatter - gather :enabled



As you can see it seems to be ok, but when i try to make any type of connection simply works as i don't have a connection.


PLS HELP ME, I'D LIKE TO BECAME A PENGUIN, BUT THIS IS DRIVING ME CRAZY


PS IN A PRECEDENT INSTALLATION OF MANDRAKE 9.1 I'VE SUCCESFULLY SET UP MY LAN USING EXACTLY THE PROCESS WRITTEN ABOVE.
 
Old 11-06-2003, 02:35 PM   #2
sbcdivision63
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 61

Rep: Reputation: 15
im experiencing the same problem except under red hat 9 on asus p4c800 deluxe mobo
 
Old 11-07-2003, 08:42 AM   #3
mrmojo
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ALL SOLVED,MAYBE IT'S NOT THE TRADITIONAL WAY BUT IT WORKS, THIS IS THE WAY:
insmod /'directory where is placed 3c2000.o'/3c2000.o
ifconfig eth0
ifplugd -i eth0

YOOOOOOOO
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake and 3Com 3C2000 Gigabit Lan HELP Blademaster Linux - Networking 6 02-29-2004 08:50 PM
3c940 with 3c2000 drivers: LEDs are off. dadim Linux - Networking 1 12-16-2003 07:12 AM
3c2000 installation on mandrake 9.1 tammacfrench Linux - Software 3 10-09-2003 10:03 AM
NIC drivers for Mandrake 9.1 Chrisb009 Linux - Newbie 2 08-13-2003 09:40 AM
NIC Drivers - How do I install them? feaz Linux - Networking 3 04-24-2002 10:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration