LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-27-2013, 02:14 AM   #1
sachin.davra
Member
 
Registered: Jul 2013
Posts: 213

Rep: Reputation: Disabled
389-console error.


when i am trying to restart the service, i am getting the following error. what can be the possible tries to solve the following error.


# /etc/init.d/dirsrv-admin start
Starting dirsrv-admin:
httpd.worker: Syntax error on line 123 of /etc/dirsrv/admin-serv/httpd.conf: Cannot load /usr/lib/httpd/modules/mod_log_config.so into server: /usr/lib/httpd/modules/mod_log_config.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Server failed to start !!! Please check errors log for problems
[FAILED]

any help is appreciated.
 
Old 11-27-2013, 02:35 AM   #2
evo2
LQ Guru
 
Registered: Jan 2009
Location: Japan
Distribution: Mostly Debian and Scientific Linux
Posts: 5,753

Rep: Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288
Hi,

the message provides quite a bit of information. It looks like possibly two errors:

1. A syntax error on line 123 of /etc/dirsrv/admin-serv/httpd.conf
-> Check the file and possibly fix the syntax error
2. A missing shared object file /usr/lib/httpd/modules/mod_log_config.so
-> Install the package that provides this library - how to do this depends on your distro, which you did not specify.

Evo2.
 
Old 11-27-2013, 02:41 AM   #3
sachin.davra
Member
 
Registered: Jul 2013
Posts: 213

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by evo2 View Post
Hi,

the message provides quite a bit of information. It looks like possibly two errors:

1. A syntax error on line 123 of /etc/dirsrv/admin-serv/httpd.conf
-> Check the file and possibly fix the syntax error
2. A missing shared object file /usr/lib/httpd/modules/mod_log_config.so
-> Install the package that provides this library - how to do this depends on your distro, which you did not specify.

Evo2.
Sorry for the incomplete info.
i am using centos6_x86_64.
1. i did not make any changes in /etc/dirsrv/admin-serv/httpd.conf.
LoadModule log_config_module /usr/lib/httpd/modules/mod_log_config.so
 
Old 11-27-2013, 03:02 AM   #4
evo2
LQ Guru
 
Registered: Jan 2009
Location: Japan
Distribution: Mostly Debian and Scientific Linux
Posts: 5,753

Rep: Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288
Hi,

so what was the outcome of checking the config file? Could you confirm the .so file was missing? Etc...

Evo2.

PS. If you are looking for "step-by-step" instructions, please specify, and I'll withdraw and let someone else help you.
 
Old 11-27-2013, 03:07 AM   #5
sachin.davra
Member
 
Registered: Jul 2013
Posts: 213

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by evo2 View Post
Hi,

so what was the outcome of checking the config file? Could you confirm the .so file was missing? Etc...

Evo2.

PS. If you are looking for "step-by-step" instructions, please specify, and I'll withdraw and let someone else help you.
file was there.. but still not sure why it's not working.
 
Old 11-27-2013, 03:14 AM   #6
evo2
LQ Guru
 
Registered: Jan 2009
Location: Japan
Distribution: Mostly Debian and Scientific Linux
Posts: 5,753

Rep: Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288Reputation: 1288
Hi,
Quote:
Originally Posted by sachin.davra View Post
file was there.. but still not sure why it's not working.
Ok, so is the .so file exists. This sends us back to looking at the config file.
Eg
- Look at (and around) the line number specified in the error message
- Check the modification date/time of the config file

Other things:
- Do you know of any thing that changed between now and when the you were able to start the service?
- Did you check the web server log file(s) as the error suggests?


Evo2.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] 389-ds problems malak33 Linux - Newbie 14 01-01-2013 10:31 PM
389 DS Authentication turiyain Linux - Newbie 5 09-14-2012 03:15 AM
Unable to connect to 389 DS through Windows console jomy Linux - Server 2 08-10-2012 05:00 AM
[SOLVED] 389-ds Installation on Fedora 14 goatboyx Linux - Server 4 02-27-2011 11:51 AM
389 Directory: Possible to selfservice? Swakoo Linux - Server 6 07-02-2010 12:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration