LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-27-2006, 07:38 AM   #1
pragnanth_v
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
220BX ADSL2 modem and sound card not detecting in Ubuntu 5.10 Linux O/S


hi... am new to linux.. i had installed Ubuntu 5.10 in my system. i got problem with modem and sound card. it is not detecting 220BX adsl2 modem for cable net and the sound card is not detecting automatically. i don't know how to detect manually. with these problems i can't connect to the net and i can't hear any sounds... plz tell me how to solve my problem what should i have to do....

Last edited by pragnanth_v; 06-27-2006 at 07:47 AM.
 
Old 06-29-2006, 05:39 AM   #2
x86processor
Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Chennai, India
Distribution: Embdebian, Debian, Fedora Core, Redhat, Slackware, Ubuntu.
Posts: 112

Rep: Reputation: 15
What is your hardware? Open a terminal and post output of:
Code:
/sbin/ifconfig -a
/sbin/route -n
/sbin/lsmod
Note, you can redirect output to a file:
Code:
/sbin/lsmod > lsmod.txt
 
Old 06-30-2006, 02:51 AM   #3
pragnanth_v
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
my hardware and output of /sbin/ifconfig, /sbin/route, /sbin/lsmod

my hardware configuration is CEleron 400 mmx processor , 20 gb harddisk, 256+34 mb RAM, i don't know about motherboard it is some local company....


the output of /sbin/ifconfig -a:

eth0 Link encap:Ethernet Hwaddr 00:08:A1:28:04:08
inet6 addr:fe80::208:a1ff:fe28:408164 Scope:link
UP BROADCAST RUNNING MULTCAST MTU:1500 metric:1
RX packets:83 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:76 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
colisisons:0 txqueuelen:1000
RX bytes:6852(6.6KiB) TX bytes:6772(6.6 KiB)
Interrupt:10 Base address:0xe800

lo Link encap:Loacl Loopback
inet addr:127.0.0.1 mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:6384 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:6385 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collision:0 txqueuelen:0
RX bytes:348107(339.9 KiB) TX bytes:348107(339.9KiB)

sit0 Link encap:IPv6-in-IPv4
NOARP MTU:1480 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0(0.0b) TX bytes:0(0.0b)

******************************************************************

/sbin/route -n output

kernel IP routing table..
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Un Iface
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
0.0.0.0 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0


******************************************************************
output of /sbin/lsmod

Module size used by

rfcomm 34972 0
L2cap 22404 5 rfcomm
bluetooth 43012 4 rfcomm.L2cap
cpufreq_userspace 4444 0
cpufreq_stats 5124 0
freq_table 4484 1 cpufreq_stats
cpufreq_powersave 1920 0
cpufreq_ondemand 5916 0
cpufreq_conservative 6820 0
video 16004 0
tc1100_wmi 6916 0
sony_acpi 5516 0
pcc_acpi 11392 0
hotkey 9508 0
dev_acpi 11396 0
i2c_acpi_ec 5760 0
button 6672 0
container 4608 0
ac 4996 0
pppoe 13120 0
pppox 3464 1 pppoe
ipv6 21740 6
ppp_generic 25748 2 pppoe,pppox
slhc 6656 1 ppp_generic
af_packet 20232 2
uhci_hcd 28048 0
ohci_hcd 18564 0
ehci_hcd 29448 0
usbcore 104188 3 uhci_hcd, ohci_hcd,ehci_hcd
i2c_viapro 7696 0
i2c_core 19728 2 i2c_acpi_ec, i2c_viapro
pci_hotplug 24628 0
via_agp 9472 1
agpgart 32328 1 via_agp
gm_mod 50364 1
tsdev 7616 0
evdev 9088 0
psmouse 26116 0
mousedev 10912 1
parport_pc 31812 1
lp 11460 0
parport 32072 2 parport_pc, lp
md 40656 0
ext3 115976 1
jbd 48536 1 ext3
thermal 13192 0
processor 23100 1 thermal
fan 4740 0
8139too 23552 0
8139cp 18432 0
mii 5248 2 8139too,8139cp
ide_disk 16128 3
ide_cd 36996 0
cdrom 33952 1 ide_cd
ide_generic 1664 0
via82cxxx 12188 1
ide_cor 125268 4 ide_disk,ide_cd,ide_generic, via82cxxx
unix 24624 615
vesafb 8088 0
capability 5000 0
commoncap 6784 1 capability
vga16fb 12232 1
vgastate 8320 1 vga16fb
softcursor 2432 2 vesafb, vga16fb
cfbimgblt 2944 2 vesafb, vga16fb
cfbfillrect 3840 2 vesafb, vga16fb
cfbopyarea 4480 2 vesafb, vga16fb
fbcon 34176 72
tileblit 2560 1 fbcon
font 8448 1 fbcon
bitblit 5248 1 fbcon.




in windows am able to connect net but in linux am not...even sound also i can hear in windos but not in linux...alsa and alsamixer are not working...plz help me....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
not detecting sound card Moebius Linux - Hardware 4 05-29-2006 06:12 AM
Detecting a sound card ZakuSage Linux - Hardware 2 08-22-2005 11:12 AM
alsaconf is not detecting sound card venkatd Linux - Hardware 2 08-07-2005 12:10 PM
sound card not detecting in fedora azakil Fedora 3 12-08-2004 10:39 AM
My sound card is not detecting Sreejesh Linux - Hardware 1 08-31-2004 07:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:00 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration