LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-29-2012, 02:09 AM   #1
BBuser0
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
[Debian] Attached HDD; OS will not boot, loads grub rescue.


Hey,

My initial install of Debian's had both hard drives in RAID 1 have bad sectors, both drives failing, so I started a fresh install with, with the same RAID 1 set up.

I plug in one of the spare drives and the OS will not boot with it attached.

Grub loads and then:
error: disk missing

Proceeds to grub rescue.

I've tried searching for guides on finding the right drive and manually booting it but nothing very clear.

set rot=md/0 (which is correct) so I'm unsure why it cannot find it /boot/grub and boot.

Basically all I want to do as attached this spare drive and recover the data from it.
 
Old 01-29-2012, 02:26 AM   #2
ukiuki
Senior Member
 
Registered: May 2010
Location: Planet Earth
Distribution: Debian
Posts: 1,030

Rep: Reputation: 380Reputation: 380Reputation: 380Reputation: 380
I dont know exactly how raid works but i believe there is the 1st, 2nd and so on disks(tell me if im wrong) but did you remove the 1st disk and did you add an blank dist in its place? Maybe that is the case. I hope this helps.

Regards
 
Old 01-29-2012, 02:41 AM   #3
BBuser0
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No.

Both drives in RAID 1 are present. I just want to mount another partition from another drive.

I plug in the SATA drive and the system doesn't boot. Unplug it and the system boots fine.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] CentOS 5.5 Will Only Loads With USB Attached...Annoying... droztudios Linux - Newbie 5 02-15-2011 03:05 AM
Dual boot Debian Etch and XP with GRUB - Debian installed First - one HDD bence8810 Debian 11 01-07-2007 10:45 AM
[RAID1, GRUB] Secondary HDD can't boot up when primary HDD fails Akhran Linux - Newbie 2 05-04-2006 04:17 AM
Grub doesn't boot to Windows when CD-Drive attached specialist01 Linux - Hardware 6 03-05-2005 04:56 AM
? Configuring GRUB on Debian/sarge to boot Knoppix from HDD? killerwh Debian 4 10-14-2004 09:38 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:18 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration