LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-29-2004, 10:46 PM   #1
bobkarschnia
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Angry XP behind SuSE 9.1 System - Partial Access


I have a Linux box running SuSE 9.1 that is connected to a cable modem on one nic card and an internal network on the other nic. The SuSE 9.1 box acts as a router and firewall in addition to standard work station duties and it runs both DHCP and BIND.

I have another computer running XP that connects to the internal network. I can only access some web sites from the XP system. I can get to google without any problem and some other web sites but if it is anything other then google, it is extremely slow and either takes several minutes to load a web page or it will error out. Connecting to google never seems to be a problem but any other site does.

I've tried everything I can think of. I've verified that it connects to the DNS server 192.168.0.1. It gets a valid dhcp address 192.168.253. I connected an old Win98 box to the network (same cable and everything) and it seems to work OK.

Any ideas?
 
Old 07-30-2004, 01:38 PM   #2
DavidPhillips
Guru
 
Registered: Jun 2001
Location: South Alabama
Distribution: Fedora / RedHat / SuSE
Posts: 7,155

Rep: Reputation: 56
Try setting the mtu on the internal interface..

ifconfig eth1 mtu 1412
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Partial Internet jrcreasy Linux - Networking 5 08-20-2005 01:07 PM
Partial System Breaks Down after upgrade to v10.1 Manuel-H Slackware 1 03-09-2005 06:32 PM
SuSE 9.1: partial sound loss after upgrade to KDE 3.3.2 darkmatter333 Suse/Novell 20 01-26-2005 06:14 AM
SuSE: Dlink Access Point: How to let SuSE 9.1 box fetch the webpages for wlan request hansschmucker Linux - Wireless Networking 3 01-06-2005 01:02 PM
partial harddisk damage kadar Linux - Hardware 3 11-10-2003 09:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration