LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-21-2010, 12:56 PM   #1
jayunplugged
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Wireless connection works but doesn't show in iwconfig command


Ubuntu 9.04 with working wlan. I had to restart router & wap. It doesn't seem to ever retry to connect. I know my router & wap are good, I have wireless working on other laptop (running Puppy)

I had to go into 'edit connections' in drop down and use 'wireless' tab then edit 'wireless connection 1' and hit 'apply'

is there a better way to do this?

also, no connections show up with command 'iwconfig'

edit:
with ifconfig, eth1 si showing data my ip address and packets sent & rcvd. I think I'll try do duplicate this event and use 'ifconfig eth1 down' and then up again to see if it reconnects.

Last edited by jayunplugged; 03-21-2010 at 01:24 PM. Reason: found something and will try something
 
Old 03-22-2010, 02:29 PM   #2
ericson007
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Japan
Distribution: CentOS 6.5
Posts: 483

Rep: Reputation: 85
Try wicd as a network manager, works quite well.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wireless connection in 8.04 works after update taj Ubuntu 1 06-03-2008 08:27 PM
wlan0 won't show up with iwconfig Kyral Retsam Linux - Wireless Networking 4 07-13-2004 08:52 PM
iwconfig doesn't show wlan0 darkleaf Linux - Wireless Networking 4 06-26-2004 06:09 AM
Getting wlan0 to show up in iwconfig... GooPunch Linux - Newbie 7 05-12-2004 11:39 AM
wireless connection to router works, but no internet g4rr3tt Linux - Wireless Networking 10 04-02-2004 03:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:35 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration