LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 02-27-2002, 09:50 AM   #1
tengj6
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Very Strange Problem



I have some IBM NetVista 2800 Thin Clients, and a Red Hat 7.2 box. The problem is any IBM NetVista box can't ping Red hat box and Red Hat box can't ping NetVista either, but a Windows mahcine can ping any of them!

I used to use 3c905b TX NIC on the linux box, some body suggested to replace it. I replaced the 3c905B TX with a Intel NIC, but it didn't solve the problem.

We have a firewall box which is also running Linux on it, it has the same problem with IBM NetVista box.

I guess that IBM NetVista and Linux don't like eath other because Linux has some security feature on by default, but I am not sure. Does anybody have any ideas on this?


Thanks in advance

Jing
 
Old 03-05-2002, 04:54 PM   #2
BaerRS
Member
 
Registered: Oct 2001
Location: Columbus, Ohio
Distribution: all.. but mainly SuSe--- looks like it changing to Red Hat
Posts: 119

Rep: Reputation: 15
Im not real sure... though you could run ethereal, which is a packet sniffer.. and then try to see whats going on...

Scott
 
Old 03-05-2002, 07:17 PM   #3
lsof
Member
 
Registered: Oct 2001
Distribution: red hat 7
Posts: 58

Rep: Reputation: 15
have u checked the gateway's set for the nic's on these machines?

r there any firewall issues which are blocking ICMP (ping) replies on either of these machines? (check the ruleset)
 
Old 03-06-2002, 08:21 AM   #4
tengj6
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
After running tcpdump, I found that NetVista doesn't reply to arp and icmp. But I have not figured out how Windows machine gets reply....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange, strange alsa problem: sound is grainy/pixellated? fenderman11111 Linux - Software 1 11-01-2004 05:16 PM
strange problem bruj3w Linux - Networking 8 09-22-2004 03:37 PM
strange problem :) salmanucit Linux - Software 1 07-23-2004 06:47 PM
wx-config problem strange problem plz help glacier1985 Linux - Software 4 07-26-2003 05:20 PM
strange x problem frieza Linux - Software 0 03-25-2003 11:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration