LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-13-2012, 05:25 PM   #1
donalbane
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Location: Austin, TX
Posts: 29

Rep: Reputation: 2
Unable to connect with AT&T USBConnect Momentum 4G


Hello, when I insert the Sierra Wireless AirCard 313U USB cellular modem into my Ubuntu 9.04 laptop, I receive the following:

Code:
don@ibmu:/etc/NetworkManager/system-connections$ tail /var/log/messages
Aug 13 16:14:29 ibmu kernel: [349120.311705] usb 1-4: APM supported, enabling autosuspend.
Aug 13 16:14:29 ibmu kernel: [349120.311852] usb 1-4: Sierra USB modem converter now attached to ttyUSB3
Aug 13 16:14:29 ibmu kernel: [349120.311889] sierra 1-4:1.4: Sierra USB modem converter detected
Aug 13 16:14:29 ibmu kernel: [349120.316831] usb 1-4: APM supported, enabling autosuspend.
Aug 13 16:14:29 ibmu kernel: [349120.316994] usb 1-4: Sierra USB modem converter now attached to ttyUSB4
Aug 13 16:14:29 ibmu kernel: [349120.317073] usbcore: registered new interface driver sierra
Aug 13 16:14:29 ibmu kernel: [349120.317080] sierra: sierra version: v.1.7.40
Aug 13 16:14:29 ibmu kernel: [349120.357289] usb0: register 'sierra_net' at usb-0000:00:1d.7-4, Sierra Wireless USB-Ethernet Modem, 1a:b0:d1:1f:01:07
Aug 13 16:14:29 ibmu kernel: [349120.357925] usbcore: registered new interface driver sierra_net
Aug 13 16:14:34 ibmu kernel: [349124.901550] ADDRCONF(NETDEV_UP): usb0: link is not ready
The power LED keeps cycling between flashing amber (searching for service) and solid blue (working normally). When plugged into a Windows machine, the LED is just solid blue.

I had followed the procedure described here to install the appropriate sierra and sierra_net drivers for my kernel version (2.6.28):

http://mycusthelp.net/SIERRAWIRELESS...OZHXWH&aid=44#

It seems like the proper driver is loaded, but something goes wrong in the setup. Twice, by chance, the modem worked normally (solid blue power LED and flashing green data LED) when plugged in, but I have been unable to reproduce it.

Has anyone had any luck getting this modem to work in Linux?

Don
 
Old 08-14-2012, 02:49 PM   #2
donalbane
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Location: Austin, TX
Posts: 29

Original Poster
Rep: Reputation: 2
Although, the LED behavior is still a mystery, and something I would like to understand and remedy, I was eventually able to connect, as described in this thread: http://www.linuxquestions.org/questi...3u-4175422042/

Don
 
  


Reply

Tags
att, sierra, ubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sierra Wireless USBConnect 881 stops functioning after yum update on FC 12 Lagos Linux - Networking 0 07-12-2010 08:32 PM
Able to connect to default Gateway, Unable to connect to internet Dumb.Coder Linux - Newbie 11 04-14-2009 04:22 AM
how do i connect my blue tooth headset to Ubuntu, it is unable to connect. salfuser Linux - Hardware 2 01-12-2009 10:28 AM
Unable to connect to TKIP encrypted network using BCM43xx & wpa_supplicant SlackwareInAZ Slackware 1 09-07-2006 07:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:37 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration