LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-23-2005, 04:43 AM   #1
Luc484
Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Kubuntu
Posts: 62

Rep: Reputation: 15
Troubles with adsl connection


Hi All guys. I really need help. Yesterday I was working with my gentoo linux and after a reboot I found out that my adsl connection wasn't working anymore. This happened after I updated the system with portage unsuccessfully (glibc gave me an error during the compilation). As I said, after the reboot, adsl-start starts the connection, but I can't even ping anything. If I ping something, I can see that the pp0 connection only receives bytes, whereas the lan connection (eth1 ethernet card) starts to upload bytes. When I stop the ping, the upload to the lan stops too. The adsl obviously doesn't work. Do someone have any idea on how to solve this problem and restore my dear internet connection? Now I'm writing you from links2 with the gentoo boot cd :-).
I found help also on the gentoo forum, and someone told me to check the gateway. It seems to be correct (192.168.0.1, which is the IP address of my machine).
Any suggestion?
Thanks.
 
Old 04-23-2005, 10:30 PM   #2
Simon Bridge
Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
have you tried the obvious: reconfigured the connection from scratch (factory reboot the modem - restore defaults on your machine - and redo the whole connection from the beginning)?
 
Old 04-25-2005, 02:01 PM   #3
Luc484
Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Kubuntu
Posts: 62

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Tried everything. Now I solved deleting net.eth0 and net.eth1 and redownloaded them. Now works good. Thanks.
 
Old 04-26-2005, 02:50 AM   #4
Simon Bridge
Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
yup - good old "++ redo from start ++" works better than the old "reboot with sledge-hammer"
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adsl Connection Troubles skinnyman100 Linux - Newbie 1 05-28-2005 05:47 AM
ADSL connection u231 Linux - Newbie 4 04-28-2004 07:40 PM
Net Connection Slackware 9.1 troubles mymojo Slackware 19 12-10-2003 12:26 AM
connection sharing troubles paradoxni Mandriva 1 12-05-2003 12:29 PM
RH 8.0 ADSL troubles aes12 Linux - Networking 4 02-21-2003 12:39 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:18 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration