LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-09-2006, 11:29 AM   #1
galle
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Bergen, Norway
Distribution: Debian testing
Posts: 69

Rep: Reputation: 16
tc command gives segmentation fault


Hello!

I'm new to QoS so I'm not sure if I'm doing something wrong or what's happening. After a couple of tc commands I suddenly got a segmentation fault error:
Code:
ruter:/boot# tc qdisc add dev eth0 root handle 1: htb default 40
ruter:/boot# tc class add dev eth0 parent 1: classid 1:1 htb rate 824kbit burst 2k

ruter:/boot# tc class add dev eth0 parent 1:1 classid 1:10 htb rate 274kbit ceil 824kbit burst 2k
ruter:/boot# tc class add dev eth0 parent 1:1 classid 1:20 htb rate 274kbit ceil 824kbit burst 2k
ruter:/boot# tc class add dev eth0 parent 1:1 classid 1:30 htb rate 274kbit ceil 824kbit burst 2k
ruter:/boot# tc class add dev eth0 parent 1:1 classid 1:40 htb rate 2kbit ceil 824kbit burst 2k

ruter:/boot# tc qdisc add dev eth0 parent 1:10 handle 10: pfifo_fast
Segmentation fault
Is this my fault, or something in the program?

Cheers
 
Old 03-09-2006, 01:44 PM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 27,112
Blog Entries: 54

Rep: Reputation: 2784Reputation: 2784Reputation: 2784Reputation: 2784Reputation: 2784Reputation: 2784Reputation: 2784Reputation: 2784Reputation: 2784Reputation: 2784Reputation: 2784
LARTC mailinglist suggests checking if you're running iproute2 current since it fixes probs with segfaulting due to pfifo_fast. If that doesn't help run tc through strace in verbose mode. If errors are clear search for them else post to the iproute2 mailinglist / package maintainer.
 
Old 03-09-2006, 04:20 PM   #3
galle
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Bergen, Norway
Distribution: Debian testing
Posts: 69

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Great, thank you! I upgraded to the testing release of iproute and it worked. (Well as it turns out, pfifo_fast is only allowed as a root qdisc, but at least I got one step further ...)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yast segmentation fault, system freezing - nvidia driver at fault? BaltikaTroika Suse/Novell 2 12-02-2005 09:34 AM
mount-command yields segmentation fault forest_bear Linux - General 1 11-10-2005 03:58 AM
Segmentation fault with ps -ef command Atif_Khan Linux - Networking 0 02-03-2005 06:23 AM
Segmentation fault after using [find] command ??? hq4ever Fedora 0 08-11-2004 06:42 AM
Redhat 7.3 segmentation fault in rm command bbiagi Linux - Distributions 3 10-17-2002 09:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:35 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration