Register a domain and help support LQ
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.


  Search this Thread
Old 03-09-2004, 10:25 AM   #1
LQ Newbie
Registered: Mar 2004
Location: South Africa
Distribution: Suse 8.2
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Unhappy Suse 8.2 Networking Problem

I have setup Suse 8.2 on a seperate partition on my harddrive ....
We have a local network - with a internet connection via the network server - I checked the network card status and setup with ifconfig - And changed my IP address to - Same as i user for windows - I then set subnet mask to same as for my windows - I ping my own address which is - NO PROBLEM but the moment i try and ping someone else on the network i get no reponse - ???
I am still new at linux but i think it might be the network services - Which do i need to activate for internet and intranet - I have also checked the routing table etc . But that is a non issue as i first just want to get a ping reply from the intranet......

Ps. My network card is a onboard rtl8139

(I have also tried another linux KNOPPIX which one boots from CD - That one detected all my setting by itself and was no problem i could access the web straight away...)
Old 03-09-2004, 12:35 PM   #2
Senior Member
Registered: Dec 2000
Location: Gothenburg, SWEDEN
Distribution: OpenSUSE 10.3
Posts: 1,028

Rep: Reputation: 45
Even for your intranetworking the routing tables might be interesting.
In this case I would take a look att your firewall settings for your linux box.
Firewall settings are controled via Yast found under sytem on the startmenu. Check the "Security and Users" where you will find firewall.

Another issue might be your default gateway setting.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Networking problem after SuSE 8.1 to SuSE 9.3 upgrade chiyoung_ku SUSE / openSUSE 2 06-02-2005 11:14 AM
Suse 9.2 Networking problem knobula SUSE / openSUSE 10 02-05-2005 10:20 AM
Suse Networking Problem Corxscrew Linux - Networking 3 01-18-2005 11:26 AM
Suse 9.1 Personal Networking Problem WindowsIsBetter SUSE / openSUSE 2 12-23-2004 12:51 AM
Suse 8.1 - networking problem uncoolx2 Linux - Newbie 5 06-20-2003 10:44 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:33 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration