LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-09-2002, 03:38 PM   #1
quincy56
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2001
Location: Marlborough, MA
Distribution: RedHat 7.2
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Question Strange mail problem, no errors, and no mail


I have a system connected to a cable modem. It was able to send mail fine for some time, then it suddenly stoped working. I can't seem to find what is wrong. I sent an email with the -v option and it looks like it is connecting OK. I'm not getting any returned emails.

Output below: (changed the system name to xxxx)

[jadams@xxxx jadams]$ mail -v quincy56@aol.com
Subject: test
test
Cc:
quincy56@aol.com... Connecting to mail.attbi.com. via relay...
220 rwcrmhc51.attbi.com ESMTP server (InterMail vM.4.01.03.27 201-229-121-127-20010626) ready Tue, 27 Aug 2002 01:21:32 +0000
>>> EHLO xxxx.ne2.client2.attbi.com
250-rwcrmhc51.attbi.com
250-HELP
250-XREMOTEQUEUE
250-ETRN
250-PIPELINING
250-DSN
250 SIZE 10485760
>>> MAIL From:<jadams@xxxx.ne2.client2.attbi.com> SIZE=41
250 Sender <jadams@xxxx.ne2.client2.attbi.com> and extensions (SIZE=41) Ok
>>> RCPT To:<quincy56@aol.com>
250 Recipient <quincy56@aol.com> Ok
>>> DATA
354 Ok Send data ending with <CRLF>.<CRLF>
>>> .
250 Message received: 20020827012133.NFLE14185.rwcrmhc51.a...ent2.attbi.com
quincy56@aol.com... Sent (Message received: 20020827012133.NFLE14185.rwcrmhc51.a...ent2.attbi.com)
Closing connection to mail.attbi.com.
>>> QUIT
221 rwcrmhc51.attbi.com ESMTP server closing connection
[jadams@xxxx jadams]$
 
Old 09-09-2002, 03:40 PM   #2
markus1982
Senior Member
 
Registered: Aug 2002
Location: Stuttgart (Germany)
Distribution: Debian/GNU Linux
Posts: 1,467

Rep: Reputation: 46
HDD ran out of space? I got such a weird problem once ...
 
Old 09-09-2002, 03:49 PM   #3
quincy56
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2001
Location: Marlborough, MA
Distribution: RedHat 7.2
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Nope,

Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/sda1 1715588 1115300 513140 69% /
none 63112 0 63112 0% /dev/shm
/dev/sdb1 3557744 1410012 1967004 42% /usr

Any other ideas? I'm stumped.
 
Old 09-09-2002, 05:19 PM   #4
antken
Member
 
Registered: Nov 2000
Location: england
Distribution: latest Mandrake
Posts: 368

Rep: Reputation: 30
i am having a similar problem, but on a windoze box. ( i know its a different OS but it could be worth a try )

just as a test, send an email to your box with a certain word, for example a single word in an email, something like, 'foobar' and then search your mail queue folder for a file containg the word.
( i am not sure what email thing your using so i will presume you have a mail queue )

if there is a file with it in then its getting there, and you have a poblem on the box, if its not, then you could have a dns problem for example

The software i use is mailgaer from symantec, they suggest delete the entire contents of my mail queue ( stop the service/process first ) due to a bug that causes a loop, if you delete the postmaster account then send an email to a user that does not exist it bounces from the non existant user to the non existant post master account and back to the other non existant account. or a mis configured host address on the server

any who as this is going on the mail queue builds up and causes the service/process to die

if you send me your email addr i can send you a test email to see if its getting there, over the past few months i have had my fair share of email problems!
 
Old 09-07-2004, 12:21 AM   #5
enroth
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Question Strange!?!

No log information gave me the answer, but I found a change in master.cf:
the smtp service was limited to max 2 processes. Can't work obviously....
Anyone knows about this? hacker? bug in postfix?

Regards
/E
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shel script mail send ("/" in mail address) problem anaid Linux - Networking 3 08-23-2005 07:41 AM
strange mail error message marsguy Linux - Networking 3 07-31-2005 07:06 AM
Qmail problem: ISP mail and virtual mail, "sorry no mailbox, here by that user" barryw Linux - Networking 7 05-28-2005 12:43 PM
strange thunderbird behaviour when moving mail abisko00 Linux - Software 2 03-02-2005 02:41 AM
problem receiving pop3 mail from postfix mail server GEN_Electric Linux - Software 2 02-14-2005 02:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:13 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration