LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-11-2006, 08:06 AM   #1
rickyinman
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Squid problem ... blocking some websites


I have a Slackware 10.2 box set up using Squid and Webmin. I also let the server act as a DHCP server and have it assign the IP of the server as the gateway for all of the computers on our network.

My problem is strange because some (if not most), but not all of the machines can not access MSN and other websites when the gateway is assigned as the server. Other websites are loading, but without pictures. Still again, some sites are loaded with no problems at all. As stated earlier, this is not true for all machines on the network. If I change the DHCP server to assign our main router as the gateway, everything works fine.

I have set up one other server the same way (I thought), and it is working fine at another location. I have looked at both configurations to see what was the difference, everything seems to be the same (except for IP addresses). Any suggestions?
 
Old 04-11-2006, 08:30 AM   #2
scuffell
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Reading, UK
Distribution: SUSE 9.1, SUSE 9.2, SUSE 9.3, Knoppix 3.8, Gentoo 2005.0, cygwn, colinux
Posts: 100

Rep: Reputation: 15
Does iptables route every request from every port to localhost:3128 ?
 
Old 04-11-2006, 12:03 PM   #3
win32sux
Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Los Angeles
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,870

Rep: Reputation: 371Reputation: 371Reputation: 371Reputation: 371
could you post your squid.conf and iptables script??

maybe even the output of ifconfig...
 
Old 04-11-2006, 12:21 PM   #4
rickyinman
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I got the answer after I posted this question. I thought that I would post it so that others might benefit. I had to go into Misc. Options in Squid (via Webmin) and change HTTP Accel uses Host Header to "yes". This fixed it. Thanks for your responses.
 
Old 04-11-2006, 12:26 PM   #5
win32sux
Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Los Angeles
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,870

Rep: Reputation: 371Reputation: 371Reputation: 371Reputation: 371
in fact, if you're using squid transparently, check that you have these other options set:
Code:
httpd_accel_host virtual
httpd_accel_port 80
httpd_accel_with_proxy on
httpd_accel_uses_host_header on
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SQUID for blocking yahoo and msn [inc squid.conf] chrisfirestar Linux - Security 10 03-03-2008 08:33 AM
Blocking access to specific Websites and IP Ports fieldyweb Linux - Newbie 3 12-02-2005 05:32 AM
linblock blocking websites synaptical Linux - Software 3 09-07-2004 11:12 PM
Iptables blocking certain websites?? Ikik Linux - Security 3 09-29-2003 02:39 AM
Slackware blocking websites to lan? Astro Linux - Networking 14 07-20-2003 02:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:13 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration