LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 10-18-2003, 10:33 AM   #1
OtinDaku
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
SMTP & IMAP OK but Sendmail Connection refused


Tried this in the networking forum with no luck so thought I'd try here ...

Stumped,

- RH9 behind a firewall and using an alternate smtp port as 25 is blocked by my isp
- Both IMAP and SMTP mail work fine to either local or internet recipients... can send and receive using IMAP and SMTP to myport using Outlook on a wintel client ... can send and receive using local mailbox and SMTP to myport using Evolution right on the server ... also have SquirrelMail sending and receiving using SMTP to myport

The issue is that sendmail doesn't work...

sendmail -v anybody@mydomain.com gives:
anybody@mydomain.com... Connecting to [127.0.0.1] via relay...
anybody@mydomain.com... Deferred: Connection refused by [127.0.0.1]


And the log shows:
Oct 18 11:28:09 myserver sendmail[18528]: h9IFS4qI018528: from=root, size=5, class
=0, nrcpts=1, msgid=<200310181528.h9IFS4qI018528@myserver.mydomain.com>, relay=root@
localhost
Oct 18 11:28:09 myserver sendmail[18528]: h9IFS4qI018528: to=anybody@mydomain.com, ctla
ddr=root (0/0), delay=00:00:05, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30005, relay=
[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=4.0.0, stat=Deferred: Connection refused by [127.0.
0.1]


Linux firewall is NOT enabled. And telnets to myport using any of hostname, localhost, and 127.0.0.1 work fine.

Help!


Last edited by OtinDaku; 10-20-2003 at 08:34 AM.
 
Old 10-18-2003, 10:40 AM   #2
OtinDaku
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
From DavidPhillips in the General forum:

You sould try setting it up to relay through your ISP's mail server, then it should be ok.


__________________
If this helped you please take the time to rate the value of this post, just click on the affero button below.

David
~
~
:wq


Last edited by OtinDaku; 10-20-2003 at 08:35 AM.
 
Old 10-19-2003, 11:04 PM   #3
OtinDaku
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
David,

Thanks for the response and just to confirm, are you talking about adding DSISPMailServer to sendmail.cf? If so, I've had that in there all along. It resolved my initial setup problem of not being able to send mail at all. After adding it, smtp mail started working, although sendmail still won't work.

What's interesting is that even using sendmail to a local recipient gives the errors described above.

Other thoughts?


Last edited by OtinDaku; 10-20-2003 at 08:36 AM.
 
Old 10-20-2003, 08:37 AM   #4
OtinDaku
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
So they locked the discussion in the forum where I actually had a thread going on this. Very helpful - thanks a pile.

Anyways, let's see if this continues ok in here ...
 
Old 10-20-2003, 09:40 AM   #5
OtinDaku
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Still no replies huh?

Well I guess it's better to give than receive. Found a fix in, believe it or not, a Mac forum addressing the same issue in Jaguar.

It seems that sendmail has an issue with choosing between sendmail.cf & submit.cf. Copied over submit.cf with sendmail.cf, tested, and voila - sendmail now works!

Here's the URL ... http://www.oreillynet.com/cs/user/view/cs_msg/15245
 
Old 10-22-2003, 11:02 AM   #6
jcarbo
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Re: SMTP & IMAP OK but Sendmail Connection refused

---------------------------------------------------------------------------------
[QUOTE]Originally posted by OtinDaku
[B]Tried this in the networking forum with no luck so thought I'd try here ...

Stumped,

- RH9 behind a firewall and using an alternate smtp port as 25 is blocked by my isp
- Both IMAP and SMTP mail work fine to either local or internet recipients... can send and receive using IMAP and SMTP to myport using Outlook on a wintel client ... can send and receive using local mailbox and SMTP to myport using Evolution right on the server ... also have SquirrelMail sending and receiving using SMTP to myport

The issue is that sendmail doesn't work...

sendmail -v anybody@mydomain.com gives:
anybody@mydomain.com... Connecting to [127.0.0.1] via relay...
anybody@mydomain.com... Deferred: Connection refused by [127.0.0.1]


And the log shows:
Oct 18 11:28:09 myserver sendmail[18528]: h9IFS4qI018528: from=root, size=5, class
=0, nrcpts=1, msgid=<200310181528.h9IFS4qI018528@myserver.mydomain.com>, relay=root@
localhost
Oct 18 11:28:09 myserver sendmail[18528]: h9IFS4qI018528: to=anybody@mydomain.com, ctla
ddr=root (0/0), delay=00:00:05, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30005, relay=
[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=4.0.0, stat=Deferred: Connection refused by [127.0.
0.1]


Linux firewall is NOT enabled. And telnets to myport using any of hostname, localhost, and 127.0.0.1 work fine.

---------------------------------------------------------------------------------

Hi i have sort of the same problem, i am am sending mails through the smtp server in a domain fodevasa.com, to anydomain@anyhost.com, but i have no problen sending and receiving mails of the same domain (fodevasa.com).

after a few hours i tried to send the email it returns with the following message:

The original message was received at Fri, 12 Sep 2003 18:19:09 -0500
from dpareja.fodevasa.com [192.168.1.13]

----- Transcript of session follows -----
451 4.4.1 reply: read error from mail.ecuagol.com.
<jcarbo@ecuagol.com>... Deferred: Name server: mail.ecuagol.com.: host
name lookup failure
Warning: message still undelivered after 4 hours
Will keep trying until message is 5 days old

and the same with any email addres...
i am very confused
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error connecting to IMAP server 111 : Connection refused dolay Linux - Newbie 2 03-02-2010 05:09 AM
Postfix SMTP config problems, connection refused yallu Linux - Software 1 04-12-2005 04:49 AM
SMTP & IMAP OK but Sendmail Connection refused OtinDaku Linux - General 5 10-20-2003 07:49 AM
Connection refused on port 110...IMAP trouble jordan0 Linux - Networking 8 10-03-2003 05:09 AM
IMAP connection refused shameless Linux - General 4 05-25-2003 06:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration