LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-09-2004, 05:01 PM   #1
dealerman
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Question Shared DSL thru Linksys switch w/SuSe9.1 & XP pro


After countless attempts to make my brand-new Linux box connect, I'm stumped. I installed Mandrake 10 a few days ago, and it ran fine. The next day, I got nada (shut it down the night before). No amount of configuring would get it to work. Tried re-installing Mandrake, no effect. Tried it with the Knoppix LiveCD, and it would connect. Installed SuSe 9.1, and it wouldn't. I researched everything I could, tried the multitude of fixes with no resolution. Tried removing the XP box & switch, same result. All distros would detect the on-board ethernet just fine. Here are the particulars:

BellSouth DSL with Westell Wirespeed modem model 2100
Linksys switch model EZXS55W
XP box has Broadcom 440 on-board
Linux box has SiS900 on-board
Both boxes have MSI mobos

All distros used were downloaded from LinuxISO.org.

Thanks in advance for any and all help (I sure would like this to work before I try another distro).

DealerMan -
 
Old 10-09-2004, 08:34 PM   #2
mritch
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: austria
Distribution: debian
Posts: 667

Rep: Reputation: 30
some info of you network topolgie won't hurt :-) to help us solve your prob.

are all pc's connected to the linksys direct or is the linux box in between? where does it work, where not?
post these:
route -n
ifconfig -a

sl mritch.
 
Old 10-10-2004, 02:39 AM   #3
dealerman
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
mritch, thanks for your help, here are the particulars:

destination 127.0.0.0

gateway 0.0.0.0

genmask 255.0.0.0

flags U

metric 0

ref 0

use 0

iface lo

bash: ipconfig: command not found

I've got the switch connected to the dsl modem, and both
boxes are connected directly to the switch.The XP box works the way it should. I did manage to catch something at boot when I fired the linux box up this morning about eth0 not working. Happened a bit to quickly for this old mans eyes though. Not sure if this will help, but I am able to access the Bellsouth connection page for the modem, which tells me primary & secondary DNS, IP address & gateway, and the local network IP address. Thanks again.

Last edited by dealerman; 10-10-2004 at 02:43 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
linksys wpc54g on Suse9.3 worldgnat Linux - Wireless Networking 1 08-16-2005 11:31 PM
Linksys WPC11 ver 3 & SuSE 9.1 Pro laughner Linux - Wireless Networking 3 10-29-2004 03:29 PM
How can i configure the network options on a suse9.1 dsl with t-online john snels Linux - Networking 0 10-20-2004 01:22 PM
set up DSL thru SWITCH - winXp connected to SWITCH too husz Linux - Newbie 5 04-22-2004 01:08 AM
DSL/ Linksys DSL Router/ Linux cant see the network... Robert0380 Linux - Networking 9 04-03-2002 05:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:47 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration