LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-15-2003, 02:08 PM   #1
gsimpson
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
sendmail stat=Deferred error


There's this one host that I can't seem to send mail to. Any mail I send generates a stat=Deferred Connection reset by recipient's mail relay.

I'm using Sendmail 8.12
 
Old 07-15-2003, 03:41 PM   #2
mlp68
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: NY
Distribution: Gentoo,RH
Posts: 328

Rep: Reputation: 31
Have a look in /var/log/maillog to see why the mail couldn't be delivered. That will give you a clue what's wrong.

mlp
 
Old 07-16-2003, 02:00 PM   #3
gsimpson
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Jul 16 14:39:17 mail sendmail[3438]: h6BIv57j028557: to=<hostmaster@verio-hosting.com>, ctladdr=<gideon@wilmedia.com> (500/100), delay=4+23:42:11, xdelay=00:00:01, mailer=esmtp, pri=10830405, relay=mail-fwd.rapidsite.net. [208.55.43.125], dsn=4.0.0, stat=Deferred: Connection reset by mail-fwd.rapidsite.net.

Is the log message I have for these messages.
 
Old 07-16-2003, 08:17 PM   #4
mlp68
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: NY
Distribution: Gentoo,RH
Posts: 328

Rep: Reputation: 31
That looks like you get turned down trying a "third-party" relay... you are apparently (from what I can see) gideon@wilmedia.com (146.145.240.92), you want to send TO hostmaster@verio-hosting.com (209.238.107.102) but you are using a relay at 208.55.43.125. Usually the sysops disallow such a thing - you invite spam.

I don't see which mailer you use. If it's like netscape or so, just start sendmail on your machine w/o any relay (so it acts as its own mail relay), and specify "sendmail" as the mail protocol.

Where did that mail relay come from in the first place?

mlp
 
Old 07-16-2003, 08:48 PM   #5
gsimpson
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I don't quite get what's going on then. 208.55.43.125 is mail-fwd.rapidsite.net, which is part of verio, whom i'm trying to send mail to. But if I do an MX lookup on verio-hosting.com, this is precisely their primary MX server.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sendmail problem stat=User unknown singying304 Linux - Networking 1 10-07-2005 06:59 PM
sendmail: stat=Deferred: Connection timed out with email.mydomain.com intranet_man Linux - Software 1 07-19-2005 11:04 AM
stat=deferred mrlucio79 Linux - Networking 0 03-09-2004 01:02 PM
sendmail Deferred: Connection refused by localhost.localdomain. 360 Linux - Software 6 03-31-2003 01:07 PM
SENDMAIL: I can receive mail but timeouts when trying to send. mailq show deferred. adamrau Linux - Software 0 10-01-2001 06:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:28 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration