LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 09-02-2002, 12:34 PM   #1
Ajentsmith
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2002
Distribution: Red Hat 7.2
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Exclamation Samba: W2k clients cannot login after joining domain


Hello,

I have Samba setup running as a PDC on a RH 7.3 box. (Samba version 2.2.5).

I have connectivity to the box and I was able to access all the shares without any problems. However, when I configured Samba as a PDC and joined the w2k clients to the domain, I was unable to login to the network. I recieved an error message on the w2k machines stating "A duplicate name exits on the network". My smb.conf is as follows:

[global]
workgroup = CENTRALCITY
netbios name = CENTRALCITY
server string = %L running Samba %v
encrypt passwords = Yes
username map = /etc/samba/smbusers
domain admin group = @adm
domain logons = Yes
os level = 64
preferred master = True
domain master = True

[homes]
comment = Home Directories
path = %H
valid users = %S
read only = No
create mask = 0700
security mask = 0700
directory mask = 0700
directory security mask = 0700
browseable = No

[SharedFiles]
path = /SharedFiles
create mask = 0770
security mask = 0770
directory mask = 0770
directory security mask = 0770
guest ok = Yes

[netlogon]
path = /SharedFiles/netlogon
read only = No
create mask = 0777
directory mask = 0777
browseable = No
share modes = No

Any help would be appreciated.

Thanks.
 
Old 09-02-2002, 03:20 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,527

Rep: Reputation: 147Reputation: 147
Chack names of machines in your network. From the error you get, there are 2 machines with the same name.
 
Old 09-04-2002, 12:29 PM   #3
Ajentsmith
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2002
Distribution: Red Hat 7.2
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Figured it out.

It's not that there were machine names on my network that were the identical. It was the smb.conf file that had two identical settings. The Workgroup/domain name was set to CentralCity, while the NetBIOS name was also set to CentralCity. That is what the problem was. Once I removed the NetBIOS name everything was cool

Thanks

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
joining a samba domain ikw38 Linux - Networking 20 09-22-2009 11:14 PM
Problem in joining to W2K domain soup21 Linux - Networking 2 11-30-2005 10:49 PM
joining my samba domain tude_1802 Linux - Newbie 1 08-22-2005 07:35 AM
Joining a machine from another domain to my linux samba domain acummins Linux - Networking 0 09-13-2003 07:07 AM
samba and xp re-joining the domain manwe Linux - Networking 1 08-04-2003 08:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:58 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration