LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-09-2003, 07:53 AM   #1
XtremeWarrior
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: UK
Distribution: RedHat 9
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Unhappy RedHat 9 network problem


I'm new to Linux and when I installed Redhat 9 I had a 10MB NIC in it and it worked fine but I changed it for a brand new 100MB card (and choose to migrate the config) but when I login it works fine for about 30sec then nothing works (I try to ping it from my other PC and it timeouts).

Is it possible that it switched the card off after a minute or so ? Any ideas ?
 
Old 11-09-2003, 11:05 AM   #2
Mathieu
Senior Member
 
Registered: Feb 2001
Location: Montreal, Quebec, Canada
Distribution: RedHat, Fedora, CentOS, SUSE
Posts: 1,403

Rep: Reputation: 46
Open a terminal and login as root by typing su -

To see all your currently configured and active network devices, type:
Code:
service network status
To see some configuration info on all active network devices, type:
Code:
ifconfig
To see if Linux has detected your NIC and to which device it is assigned, type:
Code:
dmesg | grep eth[0-9]
The Ethernet configuration files are located in the /etc/sysconfig/network-scripts directory and are named like ifcfg-ethX

You can also use RedHat's Network Configuration GUI,
In the menu, go to System Settings and click on Network.
 
Old 11-09-2003, 12:48 PM   #3
XtremeWarrior
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: UK
Distribution: RedHat 9
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks but everything seems ok in the config and it all works fine for the 1st few seconds (ping, samba and the web work) then it's like it's not connected.
 
Old 11-16-2003, 05:25 AM   #4
XtremeWarrior
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: UK
Distribution: RedHat 9
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
actually I think my network card is faulty
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network problem in RedHat SainT1337 Linux - Networking 5 10-17-2003 01:05 PM
problem with redhat 8.0 network broodman Linux - Networking 9 08-19-2003 11:46 PM
Redhat 9.1 network problem acjt Linux - Networking 5 06-27-2003 12:10 PM
Network Connectivity Problem (RedHat 7.2) exitsfunnel Linux - Networking 10 05-26-2003 10:18 PM
RedHat 7.0 Network Problem Saetaes Linux - Networking 3 01-15-2001 12:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:01 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration