LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-20-2002, 05:05 PM   #1
jerrymc
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2001
Location: Antioch, CA
Distribution: RedHat 6.2
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Question Problems with eth0 after switching to Linksys ethernet card


I recently swapped my old 3Com 10baseT enet card for a new Linksys 10/100 card. Now when I boot my RedHat 6.2 OS, I get the message that eth0 (referring to the old 3com card) fails at startup. I believe the problem is that the new hardware wasn't automatically detected. If so, how do I force the hardware detection routine to execute?

Or is there something else I should try?

Thanks,
Jerry
 
Old 06-20-2002, 05:23 PM   #2
shoot2kill
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: California
Distribution: Red Hat
Posts: 402

Rep: Reputation: 30
you can probe for the new ethernet module as well as the MAC address; as the old hardware has been registered in some script files and or run netconfig to configure for the Linksys if your kernel does support it.
 
Old 06-24-2002, 04:04 PM   #3
jerrymc
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2001
Location: Antioch, CA
Distribution: RedHat 6.2
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Resolved!

Turns out the Linksys claim of Linux support wasn't quite as transparent as it implies (or I inferred). The card uses the tulip driver, but beware of the one installed with your RedHat distro. Depending on the RH version and the Linksys card version, you may have to recompile tulip.o. In my case, I had a version 5 card and RH 6.2. The card came with a floppy that included a utility for compiling and installing the proper files. Once I ran that, everything came up perfectly.

Guess I should've checked that before posting.

-Jerry
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noob ALERT!! How do I get Fedora Core 4 to use my linksys ethernet card? zas0006 Linux - Networking 7 11-23-2005 03:27 AM
How To Rename Ethernet Card Eth1 to Eth0 chammoud Linux - Networking 4 04-20-2005 06:01 AM
SBCYahooDSL connection trouble with Linksys NC100 NIC card as eth0 CTPietrzy Linux - Networking 0 01-06-2004 10:38 PM
help - eth0 alias conflict with my USB-ethernet card darkelf Linux - Networking 1 11-05-2003 10:43 AM
LinkSys LNE100TX 10/100 Ethernet Card SnoozeButton Linux - Networking 15 02-26-2001 11:52 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:36 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration