LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-06-2010, 03:59 AM   #1
Cenobite
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Location: South Africa
Distribution: CentOS, Arch
Posts: 25

Rep: Reputation: 0
Problems mounting Netgear NAS drive with CIFS, NFS.


I'm trying to mount a Netgear ReadyNAS drive. Initially I tried CIFS with the following:

mount -t cifs //192.168.0.244/Pabx /mnt/temp -o user=administrator,password=password123,domain=VOLUME

But I get the following error:

mount error 13 = Permission denied
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g.man mount.cifs)


I've gotten the same error when using mount.cifs instead of mount -t cifs.

The username and password are 100% correct, as using

smbclient -L //192.168.0.244 -U administrator

Successfully authenticates me to the drive. I have tried setting up a credentials file and adding the details to /etc/fstab, as well as enclosing the password in single- and double-quotes.

I then thought about using NFS, but I get the following error:

mount: mount to NFS server '192.168.0.244' failed: RPC Error: Program not registered.

rpcinfo gives the following output:

rpcinfo -p 192.168.0.244
program vers proto port
100000 2 tcp 111 portmapper
100000 2 udp 111 portmapper


No nfsd or mountd seems to be running on the NAS.

Please help. Any ideas will be greatly appreciated.
 
Old 07-07-2010, 01:52 AM   #2
Disillusionist
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: England
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,013

Rep: Reputation: 83
Check the following link:
http://www.linuxquestions.org/questi...-sucks-463271/
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Can't write to Seagate Blackarmor NAS thru CIFS mount Ezplan Linux - Server 2 07-15-2010 02:12 PM
mounting network samba drive using cifs in /etc/rc.local file rioguia Linux - Server 2 09-09-2009 08:22 PM
Problems using NAS drive from Linux tridral Linux - Networking 3 05-31-2008 03:35 AM
Mounting Windows network drive from Linux with cifs / dfs big_linux_geek Linux - Software 0 05-11-2006 02:24 PM
nfs client on knoppix 3.9 - problem mounting nfs drive Rod Butcher Linux - Networking 1 09-21-2005 04:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:51 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration