LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-25-2006, 03:25 AM   #1
athv_gr
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: Athens, Greece
Distribution: SUSE Linux 10.0
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Problem with Suse 10.0 and Marvell Yukon Gigabit Ethernet Network Card


I have a dual boot system (Suse 10.0 and Windows XP Pro). My motherboard is an Albatron PX915G Pro, which has a Marvell Yukon Gigabit Ethernet Network Card (Marvell MV8001) on it.
My problem is this: When I boot in Suse my network card works fine, but in Windows I get a message that the cable is not connected to the card.
I figured out that the problem is originated on how Suse stops network services: When it stops these services during shutdown, it probably does something on the motherboard that does not allow Windows to switch on the netwotk card (I can enable or disable the card in Windows, but its light that indicates operation does not turn on).
I can solve this problem by either unplugging the power supply or by using a switch on the back of the ATX case to completely power down the motherboard.
I would be allright with that, but the problem is that if I do this all the BIOS settings go back to default (even date and time) and I have to change them every time I do this.
Does any one know how to make Suse not to completely power down the network card?
Thanks!
 
Old 01-25-2006, 04:11 AM   #2
okmyx
Member
 
Registered: May 2004
Location: Cornwall, UK
Distribution: Ubuntu 8.04
Posts: 464

Rep: Reputation: 31
Not quite sure about the network problem but to fix your bios reseting every time you power down you'll need to replace the battery on the motherboard.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ethernet (Marvell Yukon) card stops working after reboot [FC4] AglaSyS Linux - Laptop and Netbook 8 01-24-2006 10:31 AM
Marvell Yukon Ethernet Card on Toshiba Satellite M45 scotthompson Suse/Novell 1 01-17-2006 02:22 PM
Fedora C4 Marvell Yukon ethernet Card without communication bezares Fedora - Installation 0 12-16-2005 02:36 PM
Suse 9.3 with Marvell Yukon Gigabit magnosantos Linux - Hardware 8 10-06-2005 07:27 AM
Marvell Yukon Gigabit Ethernet Adapter Problem burrough Linux - Networking 1 10-10-2004 12:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:17 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration