Visit Jeremy's Blog.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.


  Search this Thread
Old 03-05-2009, 03:32 PM   #1
Registered: Oct 2003
Location: New Mexico
Distribution: CentOS, Ubnutu,
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
PPPoE server, radius, mysql works on localhost not on network

I am tring to set up a freerauius PPPoE Network Auth server. It Authenticates fine localhost but when i try to attace a pppoe device i am unable to get it to connect.

I can connect to the box via ssh and Http fine.
from the box
radtest test-user test-pass localhost 1812 testing123
i get
Sending Access-Request of id 247 to port 1812
        User-Name = "test-user"
        User-Password = "test-pass"
        NAS-IP-Address =
        NAS-Port = 1812
rad_recv: Access-Accept packet from host, id=247, length=26
        Framed-IP-Address =
witch seems to say that it's working. when i view the log files,
from freeradius
Thu Mar  5 11:34:23 2009 : Info: Ready to process requests.
from messages i get
Mar  5 11:34:34 PPPoE kernel: [  180.326953] NET: Registered protocol family 10
Mar  5 11:34:34 PPPoE kernel: [  180.327238] lo: Disabled Privacy Extensions
Mar  5 11:54:19 PPPoE -- MARK --
Mar  5 12:14:19 PPPoE -- MARK --
Mar  5 12:34:19 PPPoE -- MARK --
Mar  5 12:54:19 PPPoE -- MARK --
Mar  5 13:14:19 PPPoE -- MARK --
Mar  5 13:34:19 PPPoE -- MARK --
Mar  5 13:54:19 PPPoE -- MARK --
Mar  5 14:14:19 PPPoE -- MARK --
The Interfaces
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

#The PPPoE interface
auto eth1
iface eth1 inet static
Anyone have any ideas what could be causing the problem?
Old 03-05-2009, 04:43 PM   #2
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
Well fire up freeradius in debug mode ( -X ) and see what happens there. From the information you've given it doesn't seem that it would be at fault here. Are any requests being sent to it in the first place?
Old 03-07-2009, 09:33 PM   #3
Registered: Jun 2007
Posts: 359

Rep: Reputation: 34
hi lineman,

Sending Access-Request of id 247 to port 1812
try to change that to your listening interface IP address (!

Old 04-08-2009, 08:28 AM   #4
LQ Newbie
Registered: Apr 2009
Location: Thailand
Distribution: Ubuntu 8.10
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Can you show me pppd log on syslog?


freeradius, pppoe, server

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rp-pppoe as PPPOE server with RADIUS hostmaster Linux - Networking 4 09-25-2009 02:59 AM
How to configure RADIUS server with MySQL ronbenva Linux - Networking 0 05-24-2006 04:23 AM
pppoe server+radius server configuration ye_adam Linux - Networking 2 01-12-2006 02:36 PM
pppoe-server + radius ??? EvilRoach Linux - Networking 0 12-19-2002 02:12 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration