LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-12-2005, 09:18 AM   #1
RaVilj
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: South Africa
Distribution: Gentoo
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
pppd log disconnects - What do you make of it?


What do you guys make of these disconnection messages if anything?I am getting constant disconnection problems. Do you think the cause of the disconnections is with the ISP or on my side. The two types of disconnection logs I get are as follows:

Quote:
Aug 10 09:51:28 [pppd] No response to 3 echo-requests
Aug 10 09:51:28 [pppd] Serial link appears to be disconnected.
Aug 10 09:51:28 [pppd] Connect time 64.7 minutes.
Aug 10 09:51:28 [pppd] Sent 145107 bytes, received 205696 bytes.
Aug 10 09:51:34 [pppd] Connection terminated.
Aug 10 09:51:34 [pppd] Modem hangup
Aug 10 09:51:39 [pppd] Exit.
Aug 10 09:51:39 [pppoe] read (asyncReadFromPPP): Session 5: Input/output error
Aug 10 09:51:39 [pppoe] Sent PADT
Aug 10 09:51:39 [adsl-connect] ADSL connection lost; attempting re-connection.
Aug 10 09:51:44 [pppd] pppd 2.4.3 started by root, uid 0
Aug 10 09:51:44 [pppd] Using interface ppp0
Aug 10 09:51:44 [pppd] Connect: ppp0 <--> /dev/pts/0
Aug 10 09:52:00 [pppoe] PPP session is 8
Aug 10 09:52:00 [pppd] PAP authentication succeeded
Aug 10 09:52:00 [pppd] local IP address 196.2.116.199
Aug 10 09:52:00 [pppd] remote IP address 196.30.31.100
Aug 10 09:52:00 [pppd] primary DNS address 196.30.31.193
Aug 10 09:52:00 [pppd] secondary DNS address 196.46.70.1
Aug 10 09:52:34 [dnsmasq] reading /etc/resolv.conf
Aug 10 09:52:34 [dnsmasq] using nameserver 196.46.70.1#53
Aug 10 09:52:34 [dnsmasq] using nameserver 196.30.31.193#53
...
Aug 10 11:04:22 [pppd] Connect time 72.4 minutes.
Aug 10 11:04:22 [pppd] Sent 472686 bytes, received 1185704 bytes.
Aug 10 11:04:22 [pppd] PAP authentication succeeded
Aug 10 11:04:22 [pppd] local IP address 196.2.114.236
Aug 10 11:04:22 [pppd] remote IP address 196.30.31.100
Aug 10 11:04:22 [pppd] primary DNS address 196.30.31.193
Aug 10 11:04:22 [pppd] secondary DNS address 196.46.70.1
Aug 10 11:04:36 [dnsmasq] reading /etc/resolv.conf
Aug 10 11:04:36 [dnsmasq] using nameserver 196.46.70.1#53
Aug 10 11:04:36 [dnsmasq] using nameserver 196.30.31.193#53
Aug 10 11:09:04 [pppd] Connect time 4.7 minutes.
Aug 10 11:09:04 [pppd] Sent 224343 bytes, received 450240 bytes.
Aug 10 11:09:04 [pppd] PAP authentication succeeded
Aug 10 11:09:04 [pppd] local IP address 196.2.115.25
Aug 10 11:09:04 [pppd] remote IP address 196.30.31.100
Aug 10 11:09:04 [pppd] primary DNS address 196.30.31.193
Aug 10 11:09:04 [pppd] secondary DNS address 196.46.70.1
Aug 10 11:09:43 [dnsmasq] reading /etc/resolv.conf
Aug 10 11:09:43 [dnsmasq] using nameserver 196.46.70.1#53
Aug 10 11:09:43 [dnsmasq] using nameserver 196.30.31.193#53
Aug 10 11:09:57 [pppd] Connect time 0.9 minutes.
Aug 10 11:09:57 [pppd] Sent 59797 bytes, received 22516 bytes.
Aug 10 11:09:57 [pppd] PAP authentication succeeded
Aug 10 11:09:57 [pppd] local IP address 196.2.103.239
Aug 10 11:09:57 [pppd] remote IP address 196.30.31.100
Aug 10 11:09:57 [pppd] primary DNS address 196.30.31.193
Aug 10 11:09:57 [pppd] secondary DNS address 196.46.70.1
Aug 10 11:10:14 [dnsmasq] reading /etc/resolv.conf
Aug 10 11:10:14 [dnsmasq] using nameserver 196.46.70.1#53
Aug 10 11:10:14 [dnsmasq] using nameserver 196.30.31.193#53
 
Old 08-12-2005, 12:07 PM   #2
Half_Elf
Guru
 
Registered: Sep 2001
Location: Montreal, Canada
Distribution: Slackware; Debian; Gentoo...
Posts: 2,163

Rep: Reputation: 45
look like your ISP isn't answering to your PPPoE client LCP (kind of a ping) request. The problem seem to be on their side.
In /etc/ppp/pppoe.conf (maybe be named differently depending your distro), try to increase the number of LCP retry and the time of the LCP timeout. Maybe they are just slow to answer...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wvdial connects then disconnects - message log has no errors shlape Linux - Networking 1 04-16-2005 05:28 PM
kppp/pppd error not letting me log on to Internet nickadeemus2002 Linux - Networking 5 01-28-2005 04:27 PM
pppd logging to /var/log/ppp.log problem mrtwice Linux - Software 1 01-10-2004 05:38 PM
pppd mysteriously disconnects peterton Linux - Networking 0 12-18-2001 03:22 PM
pppd with RH7.1 disconnects after 1.4 Minutes plowater Linux - General 2 11-06-2001 03:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration