LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-24-2006, 01:38 AM   #1
zeraia77
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Location: Asmera, ERITREA
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Question Postfix Mail Connection to SMTP Server


In my Intranet LAN I install Linux SuSE Version 10.0.
Sofar I Install and configure all the Network Services mostly I use the defaults.
It has been two weeks since I install and configure Postfix. Every time I want to test the Postfix using the KMail 1.8-2 (using KDE 3.4.2 Level 'b' SuSE 10.0), I receive error message "Sending of message failed. The message could not be sent because connecting to SMTP server vita.mama.com failed. The server may be unavailable or is refusing SMTP connections." or "Sending failed. Could not connect to host vita.mama.com".
Looking some suggetions I try to telnet to the host, i.e.
telnet localhost 25
telnet localhost smtp
telnet localhost 10025
and I receive response "Trying 127.0.0.1 ... Connected to localhost Escape character is '^]'
220 vita.mama.com ESMTP ^] telnet > quit
Which it sound good, but when I try to
telnet vita.mama.com 25
telnet vita.mama.com smtp
telnet vita.mama.com 10025
or
telnet 192.168.113.6 25
telnet 192.168.113.6 smtp
telnet 192.168.113.6 10025
the response I receive is:
Trying 192.168.113.6 ...
telnet: connect to address 192.168.113.6: Connection refused

So please who can help.

Thanks

Last edited by zeraia77; 03-05-2006 at 02:46 AM. Reason: I resolved the problem. It was master.cf configuration parameters.
 
Old 02-24-2006, 01:57 PM   #2
ctkroeker
Senior Member
 
Registered: May 2005
Location: Paraguay
Posts: 1,565
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 50
Please post your question in it's apropriate forum.
This post has been reported and will be moved by a moderator.
 
Old 02-25-2006, 12:32 PM   #3
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,176
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430
Moved: This thread is more suitable in Linux-Networking and has been moved accordingly to help your thread/question get the exposure it deserves.
 
Old 02-25-2006, 12:52 PM   #4
trainpic
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Ohio
Distribution: Ubuntu 6.06 LTS (Ubuntu, Edubuntu, Ubuntu Server)
Posts: 77
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 15
Can you post your postfix configuration file?
Is vita.mama.com the same machine that you are running kmail on? (it would seem so)

Try configuring kmail with localhost instead of vita.mama.com. Postfix may be configured to only accept connections on the lo device and not eth0.
 
Old 03-05-2006, 02:50 AM   #5
zeraia77
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2006
Location: Asmera, ERITREA
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by trainpic
Can you post your postfix configuration file?
Is vita.mama.com the same machine that you are running kmail on? (it would seem so)

Try configuring kmail with localhost instead of vita.mama.com. Postfix may be configured to only accept connections on the lo device and not eth0.
I resolve the problem, it was master.cf configuration parameter of SuSE.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
smtp 0x800ccc0f error sending mail to postfix Corsari Linux - Networking 4 09-22-2008 11:51 AM
Cron mail sending using outside SMTP mail server Utah Linux - Software 6 08-24-2005 08:44 PM
Postfix SMTP config problems, connection refused yallu Linux - Software 1 04-12-2005 05:49 AM
postfix loses SMTP connection after HELO josephswagner Linux - Networking 3 10-21-2004 01:30 PM
POSTFIX: Changed SMTP port - now can't send mail (long) cnjvh Linux - Software 1 07-13-2004 02:40 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:40 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration