LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-20-2004, 01:42 PM   #1
josephswagner
Member
 
Registered: Mar 2002
Distribution: Redhat, OWL, Mandrake, Winblows
Posts: 45

Rep: Reputation: 15
postfix loses SMTP connection after HELO


I receive this message in the info log for my Postfix server when it tries to relay through my ISP's smtp server

I have postfix configured to use sasl auth to connect to the server

here is the message

lost connection with smtp.isp.net[ip address] while sending HELO

Any ideas?
 
Old 10-21-2004, 12:58 AM   #2
BillJennings
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Big River, California, USA
Distribution: Debian
Posts: 48

Rep: Reputation: 15
Does your ISPs mail server support SASL?

If not, this would explain the problem as the HELO is the first thing it sends after establishing a connection.

Sincerely

Bill Jennings
 
Old 10-21-2004, 10:11 AM   #3
josephswagner
Member
 
Registered: Mar 2002
Distribution: Redhat, OWL, Mandrake, Winblows
Posts: 45

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I have sasl enabled.
I telneted to the server and I figured out that you have to check your pop account before sending through smtp.

I'm still working on finding a way to do this. Any ideas?
 
Old 10-21-2004, 12:30 PM   #4
BillJennings
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Big River, California, USA
Distribution: Debian
Posts: 48

Rep: Reputation: 15
Figure out how long you have after doing a POP3 authentication before you have to do the SMTP send. Then install fetchmail and have it poll you POP3 account slightly more often.

Hope this helps.

Bill Jennings
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix SMTP config problems, connection refused yallu Linux - Software 1 04-12-2005 04:49 AM
suse 9.1 ipw2100 loses connection e.j. Linux - Wireless Networking 0 06-10-2004 01:53 PM
Postfix: Bad HELO???? emilioestevezz Linux - Networking 2 05-11-2004 11:20 AM
gdm loses connection to X Romendo Slackware 0 10-21-2003 02:26 PM
box loses network connection BrianG Linux - Networking 6 01-17-2002 06:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:48 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration