LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-09-2012, 04:08 AM   #1
zama
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2012
Posts: 29

Rep: Reputation: Disabled
Packet loss after configuring Ethernet Bonding


I was trying to implement Ethernet bonding for our servers . Both the Ethernet interface in my server are connected to two different network switches .

The issue for me is that I am seeing packet loss after configuring bonding . Sometimes the packet loss is around 90% .

My /proc/net/bonding/bond0 looks like this

[root@ ~]# cat /proc/net/bonding/bond0

Ethernet Channel Bonding Driver: v3.6.0 (September 26, 2009)

Bonding Mode: adaptive load balancing Primary Slave: None Currently Active Slave: eth0 MII Status: up MII Polling Interval (ms): 0 Up Delay (ms): 0 Down Delay (ms): 0

Slave Interface: eth0 MII Status: up Speed: 1000 Mbps Duplex: full Link Failure Count: 0 Permanent HW addr: e4:e1:5b:d0:11:10 Slave queue ID: 0

Slave Interface: eth1 MII Status: up Speed: 1000 Mbps Duplex: full Link Failure Count: 0 Permanent HW addr: e4:e1:5b:d0:11:14 Slave queue ID: 0

[root@portaldb1 ~]# cat /sys/class/net/bond0/bonding/mode balance-alb 6
cat /sys/class/net/bond0/bonding/miimon

0

OS I tried are RHEL 6.2 and CentOS 5.5 , seeing the packet drops in both OS

What I am missing in the configuration ? I tried connecting both the interface to the same switch , but still seeing the packets drops . Any help/suggestions to resolve the issue will be hughly appreciated .
 
  


Reply

Tags
ethernet


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
packet loss divyashree Linux - Networking 1 01-15-2011 11:00 AM
linux bonding: ping statistic = 50% loss Niceman2005 Linux - Networking 2 03-04-2008 09:39 AM
Infiniband Bonding and Ethernet Bonding edcrozer Linux - Networking 0 11-07-2007 04:57 PM
packet loss. bruse Linux - Networking 1 09-01-2005 09:24 AM
70% packet loss bingviini Linux - Networking 5 11-18-2004 12:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:01 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration