LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-10-2007, 05:26 PM   #1
edwardlinux3
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2007
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
openSUSE 10.2 can't find DSL Internet connection


I'm installing Suse 10.2 on a virtual machine within Windows XP.
Problem: During the installation, Suse cannot automatically find my Internet connection in my network.
Is there anything I can do before this step so that Suse recognizes my internet connection during the installation?
I have a router (192.168.2.1) connected to DSL with two Windows XP machines on it that are both online.
I have no domain name (it's a home network).
I installed Unbuntu in a virtual machine like this and Ubuntu found the Internet connection automatically so I know it is possible.

I have full screenshots of all the steps leading up to this error as well as a screenshot of the kernel message logs here:
http://www.tanguay.info/web/tutorial...VirtualMachine

Thanks in advance!

Last edited by edwardlinux3; 05-10-2007 at 06:17 PM.
 
Old 05-11-2007, 03:38 AM   #2
Hubmasterflex
Member
 
Registered: May 2005
Distribution: Mandriva Linux, SuSe 9.3
Posts: 75

Rep: Reputation: 15
I had a similar problem in openSuSe. To get around it, I had to select it to run thru KNetworkManager instead of 'ifup.' That's the only way it would connect to the internet. This step doesn't really matter much, once installation finishes, then the internet should run fine despite these errors. I had to configure my internet a bit thru Yast because it was excruciatingly slow and would cut in and out; It had something to do about putting my DNS from my internet provider because my router's gateway address would be the first DNS address if it was done automatically, causing it to run slow.
 
Old 05-13-2007, 12:11 AM   #3
edwardlinux3
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2007
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks that worked!

Right, I just skipped the Internet test, continued to install and after logging in for the first time it was automatically online. Nice, thanks!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RH9 not seeing internet with new DSL connection brian928 Linux - Networking 3 09-07-2007 11:40 PM
Internet connection died in openSuSE Dark_Oppressor Linux - Networking 15 05-01-2007 07:09 PM
Something kills my DSL internet connection Iltbreg Linux - Networking 3 04-15-2007 04:08 PM
USA DSL Internet connection crazyskier Linux - Networking 6 09-27-2006 01:33 PM
DSL connection to internet? ibrewale Debian 1 08-19-2004 09:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:54 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration