LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-15-2008, 05:25 PM   #1
lp449
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Olsztyn, Poland
Distribution: Debian Squeeze / CentOS 6
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
Oidentd properly configured ... still not working.


Hello!

I've got a home server linked to a router that is directly connected to a cable modem. On the server I'm trying to configure Oidentd generally for the IRC purposes. Port 113 is frowarded on a router to the server.

Oidentd has been configured with options:

Code:
--disable-ipv6
--disable-masq
--ebable-debug
The file /usr/local/etc/oidentd.conf contains:

Code:
default {
     default {
          deny spoof
          deny spoof_all
          deny spoof_privport
          allow random_numeric
          allow numeric
          allow hide
              }
}
I run it like that:

Code:
/usr/local/sbin/oidentd --user=nobody --group=nobody
So I would say everything is OK ... but still after I connect to an IRC server I get:

23:23 -!- my_nick [~my_nick@some.ip.addr]

What is the problem?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NIC not configured properly mr-flibble Linux - Networking 4 03-28-2007 01:19 AM
Finding out if your NIC is configured properly rwescoat Linux - Networking 1 10-16-2004 04:38 PM
no screens found but X configured properly??? Lbtg43 Linux - Newbie 3 10-11-2004 02:04 AM
ATI tv wonder ve not properly configured? jimMC Linux - Hardware 4 07-23-2004 05:21 AM
Help!!! My monitor is not getting configured Properly in Mandrake 9.1 arun79 Linux - Newbie 2 05-13-2003 08:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:43 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration