LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-19-2007, 10:04 AM   #1
foxanthony
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
No internet without router?


A year ago I got a router for Tivo. I no longer have Tivo so I don't need the router, but when I take out the router and just use the cable modem I can't connect to the internet.

I've connected it and disconnected it, checked the wires, rebooted; it's always the same. I try ifdown eth0 ifup eth0 and it just verifies that I have no connection without the router.

I wouldn't even care except I'm trying to use Azureus for torrents and I can't connect to the net when I disable NAT (really cheap router).

The router is a generic wired 4 port, cable modem is comcast motorola and I'm running Debian Etch.
 
Old 11-19-2007, 10:29 AM   #2
MQMan
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Los Angeles
Distribution: Slack64 13.37
Posts: 535

Rep: Reputation: 36
Have you powered EVERYTHING down, including the cable modem, and tried that. The cable modem won't recognize a new "client" otherwise.

Or, maybe the MAC of the router "registered" with your cable company, and you need to call then to tell them it's changed.

Cheers.
 
Old 11-19-2007, 06:54 PM   #3
foxanthony
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yes! I did shutdown the modem once, but I didn't run ifdown etc. ('cause I didn't think the modem was the problem). But it worked, thank you! I haven't been that stumped in a couple of years.
 
  


Reply

Tags
modem, router


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CentoOS router/firewall prob - local network works but router can't access Internet elementalvoid Linux - Networking 6 12-12-2006 03:39 PM
No Internet using a router easuter Linux - Networking 3 06-29-2006 04:30 AM
Cant use internet without use of router OrangeLefty Linux - Networking 5 03-27-2004 03:26 PM
via router into the internet Player2 Linux - Networking 4 10-03-2003 01:29 PM
Internet Router johnnyqway Linux - Networking 1 08-03-2003 11:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:47 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration