Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.


  Search this Thread
Old 06-03-2002, 11:31 PM   #1
Registered: Feb 2002
Distribution: xubuntu 8.10
Posts: 225

Rep: Reputation: 31
Angry NIC tries to Start on boot but fails

When I start Redhat 7.2 and it goes through its startup routine, it tries to start eth0 but then I get the red FAILED message. I really don't want it to start on startup. How do I change it so that it doesn't even do this? Thank you.
Old 06-04-2002, 12:19 AM   #2
Registered: Feb 2002
Distribution: xubuntu 8.10
Posts: 225

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Lightbulb I found out how, but why

I found out that I can stop it from coming up by editing /etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-eth0 and /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 so that ONBOOT=no. What is the difference between the two files??
Old 06-04-2002, 06:08 AM   #3
Registered: May 2002
Location: Dalec, HU
Distribution: Redhat 7.3
Posts: 696

Rep: Reputation: 30
use the one in network-scripts
removing the card will cause kudzu to notice it and remove those scripts for you.
Otherwise you can remove link in
/etc/rc3.d/S10network and


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interface ppp0 fails to start during RH9 boot nimcha Linux - Software 0 05-20-2004 03:07 PM
NIC module fails to load in new Gentoo install pyrocrickett Linux - Networking 4 02-20-2004 03:18 PM
IPCop install fails on 8139 NIC 2damncommon Linux - Networking 5 11-15-2003 03:35 AM
Network doesn't start on Laptop boot (modular NIC / pcmcia kernel drivers) Swad Debian 1 11-09-2003 09:46 AM
system logger fails to start at boot jbmcmillan Linux - Software 3 11-03-2003 11:51 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:47 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration