LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-24-2008, 09:49 AM   #1
RexCoeus
Member
 
Registered: Jul 2007
Location: Cantina on Mos Eisley
Distribution: Slackware, Ubuntu
Posts: 39

Rep: Reputation: 15
NFS issue...


Hello everyone. I am having a little problem with my NFS being mounted on boot. I have a debian server with NFS configured, a slackware workstation, and a ubuntu workstation. Now I have had everything set up and working for almost 2 months, and for some reason my NFS share on the Ubuntu machine stopped mounting automatically on boot (slackware still works fine).

I have not changed any options, the IP addresses have not changed on the machines, and to be honest I'm not sure where to look. I am able to manually mount the drives with a simple 'sudo mount -a', so I am a little confused to why it stopped mounting automatically. Here is my /etc/fstab for the ubuntu machine:

SERVER:/share1 /mnt/share1 nfs rw,sync,hard,intr,nosuid 0 0
SERVER:/share2 /mnt/share2 nfs rw,sync,hard,intr,nosuid 0 0

Thanks for any help.
 
Old 04-25-2008, 06:25 AM   #2
jakev383
QmailToaster Developer
 
Registered: Dec 2005
Location: Burlington, NC
Distribution: CentOS, Voyage, Debian, Fedora
Posts: 220

Rep: Reputation: 31
That is a little strange. Check and make sure the NFS modules are installed (sudo apt-get install nfs-common) and look in the logs for why it doesn't come up during boot.
Just a thought - does it run wirelessly? The network may not be up when it tries to mount the shares....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue with NFS gopinathassrj Linux - Networking 2 02-02-2007 11:46 AM
NFS Mounting Issue metallica1973 Linux - Networking 15 07-27-2006 05:51 PM
NFS/Network issue poctob Linux - Networking 3 02-26-2006 02:58 PM
NFS Connection Issue gamradtk Linux - Networking 0 09-10-2005 11:19 AM
nfs and smbfs issue iquadri1 Linux - Networking 3 09-07-2001 01:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration