LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-06-2004, 01:55 AM   #1
igmcdermott
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
New Slackware install: Web pages time out..


Hey all! I just got my install of SlackWare 10.0 pretty bugged out except for one little thing. .

I've setup the box to interface with the LAN and internet correctly to the best of my unhelped ability, but I've been having some strange occurences. When I attempt to ping any website or even comps on the network, I get a vanilla unknown host error. GAIM isn't able to connect to the servers, so i cant even get on IM . However, the really strange part is, it will go to websites. In order to get it to access a website, (I'm using Konqueror right now) I have to enter the site into the address bar, and quickly tap enter twice, otherwise the request times out. I'm currently using SBC Yahoo! DSL (not of my own choosing... sigh) and here is my setup:

Internet -> HomePortal (SBC's device that acts as a WAP, modem, and hub) -> Compaq computer im using to connect to the wireless network (because SBC's wireless reciever sharkfin device refuses to work on linux... this has worked for RH 9.0 in the past) -> slackware box.

I would GREATLY appreciate any help you can give me, and I thank you for taking the time to read this post ..

I am currently using an ethernet card with a RLT8193D chipeset, and I have modified /etc/rc.d/rc.modules to load the proper module.

Thanks in advance,
igmcdermott (AKA mmcdermo)

Last edited by igmcdermott; 08-06-2004 at 02:08 AM.
 
Old 08-06-2004, 08:21 AM   #2
chakkerz
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Brisbane, Australia
Distribution: RedHat (RHEL, FC, CentOS), openSuSE, Mac OS X
Posts: 653

Rep: Reputation: 32
so slackware can not ping the compaq, can the compaq ping it ?

Are you running any firewalls? if so, check that you aren't restricting some (it would seem not all) internal network traffic.

Incidentally, are you running the standard 2.4.28 (or whatever) kernel in Slackware 10, or the 2.6.7 one ?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot load web pages across LAN tp11235 Linux - Networking 10 06-25-2005 11:54 AM
Can Login to my ISP account, but Web Pages don't load. duffmckagan Slackware 3 06-10-2005 04:02 AM
Web pages load slow patisawsome Mandriva 1 02-25-2005 02:39 AM
can't load web pages hvinelinux Mandriva 7 03-01-2004 09:27 PM
Modem Connects - Web Pages Don't Load. rvijay Linux - General 11 09-13-2003 08:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:08 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration