LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-17-2001, 12:56 AM   #1
boltar
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2001
Posts: 11

Rep: Reputation: 0

Here goes everyone,I have 2 linksys LNE100TX 10/100 NICs in my computer(using SuSE7.1).One connected to my cable modem and the other to to my hub(want to share cable connection with 2 other computers)Read a "How To" on setting up a similar network but having probs.Do I use DHCP on the card connected to the modem and use a static IP for the card connected to my hub? When I install the second NIC my first one hooked to my cable modem stops running. error "running DHCP client failed" "eth0 not running""eth1 not running".IRQ and IO shows no conflicts.Does anyone have an idea on what I'm doing wrong?

[Edited by boltar on 06-17-2001 at 02:13 AM]
 
Old 06-17-2001, 03:35 AM   #2
mcleodnine
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Left Coast - Canada
Distribution: s l a c k w a r e
Posts: 2,731

Rep: Reputation: 45
I've had probs getting two Linksys NICs in the same box. My solution? Swap one or both out for a 3Com.

How are you configuring the NICs - with yast?
 
Old 06-17-2001, 11:24 AM   #3
boltar
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2001
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yep,I use Yast2 actually.With one NIC my cable modem works fine but then I'm disconnected from my home network.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuSE 9.1: compiling probs using pkg-config bitpicker Linux - Distributions 3 10-29-2004 05:38 AM
iptables config probs geniarse Linux - Networking 4 10-28-2004 12:18 PM
RH9 - did 2.6.x kernel build and probs with .config stardotstar Red Hat 5 09-15-2004 06:21 PM
Debian XFree86 Config probs dthomson Debian 3 05-10-2004 08:15 AM
dxr3 / hw+ compilation/config probs mr_mandrill Slackware 46 09-01-2002 07:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:21 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration