LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-13-2005, 03:31 PM   #1
emart
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Location: huntington station
Distribution: suse pro 8.2
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
netgear fa311... again




hey, i'm a linux newbie running suse professional 8.2 with a netgear fa311 nic and i've read about one thousand threads with advice on how to get it to work but nothing i do seems to work all that well. when i run kinternet it says it can not connect and that smpppd is not running. so far i've run modprobe natsemi and dhcpcd natsemi and i still do not get the results i am looking for. right now i can google and go to netgear's website but they come in at dialup speed and i can not do anything beyond that. some help?
 
Old 07-14-2005, 02:29 AM   #2
J_K9
Member
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Slackware 11, Ubuntu 6.06 LTS
Posts: 700

Rep: Reputation: 30
I was looking at the HCL entry for the Netgear FA311 and it seems that it is actually a very compatible card. One of the guys there uses the "tulip" drivers, not the natsemi ones - have you tried tulip? You may want to see if the tulip ones work, and if they don't then please report back.

J_K9

P.S Could it be possible that your current version of natsemi is having problems with some of SUSE's software or kernel?
 
Old 07-16-2005, 11:33 PM   #3
emart
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Location: huntington station
Distribution: suse pro 8.2
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i tried it with the tulip module and that did not work at all. i am not sure about the kernel part, but i haven't done much with suse since i took it out of the box and installed it. so i do not see why the driver would be outdated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NETGEAR FA311... i can't get it to work resist_r Linux - Networking 13 07-14-2005 10:58 PM
Netgear FA311 on Slackware 9 xfezz Linux - Networking 2 04-20-2005 01:08 PM
Netgear FA311 Master Fox Linux - Hardware 7 08-27-2004 04:30 PM
Netgear fa311 jflemin Linux - Networking 1 07-23-2003 07:26 PM
(Another) Netgear FA311 problem Daniel_Kim Linux - Networking 1 07-17-2001 08:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration