LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-15-2004, 12:45 PM   #1
Astro
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Ballston Lake, NY
Distribution: Slackware, Debian
Posts: 660

Rep: Reputation: 30
MRTG / Slackware / Intel Pro 1000 MT


Heres my setup... i have a cisco pix 501 firewall, no problems with that, i have a personal PC (aiwa) and a server (trance) that are connected at 100mbit to a switch on the firewall... and i have a 1gbps direct crossover cable between trance and aiwa for transfers and storage and such. Aiwa is 10.10.10.1 and trance is 10.10.10.2. Heres the problem... in the windows pc (aiwa) the link registers at 1gbps, but if I look at mrtg for the server the link only shows up at 100mbps max.... the pc registers 1000. Examples...

Trance... showing 100MBit

Aiwa ... showing 1000Mbit

Any ideas as to where and what is showing the 100mbit? The snmp version is net-snmp-5.2...

Heres the lspci output...
Code:
root@trance:~/TOINSTALL# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 440LX/EX - 82443LX/EX Host bridge (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corp. 440LX/EX - 82443LX/EX AGP bridge (rev 03)
00:07.0 ISA bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ISA (rev 01)
00:07.1 IDE interface: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 IDE (rev 01)
00:07.2 USB Controller: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 USB (rev 01)
00:07.3 Bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI (rev 01)
00:08.0 Ethernet controller: Intel Corp. 82540EM Gigabit Ethernet Controller (rev 02)
00:09.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
00:0a.0 Unknown mass storage controller: Promise Technology, Inc. 20267 (rev 02)
00:0b.0 VGA compatible controller: Trident Microsystems TGUI 9660/938x/968x (rev d3)

lsmod also shows...
Code:
root@trance:~/TOINSTALL# lsmod
Module                  Size  Used by    Not tainted
uhci                   24444   0  (unused)
usbcore                59308   1  [uhci]
e1000                  65572   1 
8139too                14376   1 
mii                     2272   0  [8139too]
crc32                   2880   0  [8139too]
ide-scsi                9328   0 
agpgart                43940   0  (unused)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel PRO 1000 MT stuck at 100Mb/s Funx_88 Linux - Networking 4 10-25-2005 08:24 AM
Intel Pro 1000 ethernet module buldir Libranet 1 01-18-2005 09:12 PM
Trouble with intel pro/1000 on Debian premsaggar Linux - Networking 1 12-12-2003 12:28 PM
Trouble with Intel pro/1000 on Debian premsaggar Linux - Hardware 1 12-09-2003 04:28 PM
Trouble with intel pro/1000 on Debian premsaggar Linux - Distributions 1 12-09-2003 12:55 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:18 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration