LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Networking (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-networking-3/)
-   -   Mandrake 9.2 can't get network running on eth0 or eth1 but can on wlan0 (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-networking-3/mandrake-9-2-cant-get-network-running-on-eth0-or-eth1-but-can-on-wlan0-159142/)

llindir 03-17-2004 05:57 PM

Mandrake 9.2 can't get network running on eth0 or eth1 but can on wlan0
 
Hey all,

Well, I've got a bit of a wierd one here.

After setting up a dual boot machine (Win2000/Mandrake 9.2) I was able to get a Linksys USB wireless adapter to work (eventually!) with our home network router (Linksys) when I run Mandrake. However, my girlfriend often borrows the USB adapter, leaving me to run wired.

Initially, my motherboard ethernet (a VIA6102 Rhine II) won't connect to the router through DHCP. Installing an old card (an Etherlink xl tpo) didn't help me connect either. In either case, when I configure either eth0 or eth1 for dhcp on the router address, the result is the same, in that it keeps trying until it times out.

I realize this would be more useful with syslog or dmesg or other items in the post, but I'm currently running Windows to get access to write this. Any requests for info I can put up with a little fiddling.

Any ideas?

llindir 03-18-2004 01:47 PM

OK, a little more web searching has shown the problem probably lies with my SOYO motherboard and APCI and/or power management. I'm going to disable those in the BIOS and see what happens...

http://linuxquestions.org/questions/history/149529
http://www.dslreports.com/forum/rema...9227~mode=flat

llindir 03-20-2004 01:11 PM

Arrrgh!

Can't disable ACPI in bios. Doing it in lilo doesn't seeem to do the trick, either.


All times are GMT -5. The time now is 06:41 AM.