LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-11-2002, 05:48 PM   #1
CyberNet
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Question LAN/WAN problems


I have a cable modem, connected to a router/switch/firewall Netgear RP114. On that router i have 3 machines 2 running windows XP and one running Linux. I wanted to set up a Web/FTP server on my linux machine its running Red Hat 8, it has apache 2 and everything else on the package. I know a little of networking here or there, but i know i'm missing something could some one tell me what would be the best way to go on about to set up Apache. DO i need DNS (a got a domain from Register.com that will be assigned to my IP:24.60.74.111) I know i got some settings i'm missing on my router, but i sure i can get that one if i can only get my server up and running. Tcks.
 
Old 11-11-2002, 10:30 PM   #2
iamnotherbert
Member
 
Registered: May 2001
Posts: 74

Rep: Reputation: 15
you need to turn on NAT to forward port 80 from your routers public address to your linux boxes private address. You don't need dns to connect to apache. You can type http://24.60.74.111 in a browser to bring up a connection. Do the same for ftp.. port 21 then ftp://24.60.74.111

Last edited by iamnotherbert; 11-11-2002 at 10:31 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.2 upgrade; lan works, wan doesn't Nd4Spd Slackware - Installation 18 11-20-2005 09:00 AM
2 routers WAN, LAN could you please tell me... microsmart Linux - Networking 5 08-06-2005 01:17 PM
Solaris 10. Got LAN working but not WAN. norus Solaris / OpenSolaris 5 06-11-2005 10:43 AM
Routing LAN -> WAN -> LAN with unhelpful router synx13 Linux - Networking 2 06-14-2004 02:35 PM
LAN works, WAN doesn't ? BrianK Linux - Networking 2 06-16-2003 07:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:33 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration