LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-14-2010, 02:16 PM   #1
bluethundr
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Summit, NJ
Distribution: CentOS 5.4
Posts: 122

Rep: Reputation: 15
Post keeplalived refuses to allow 3rd instance


I've beeb setting up keepalived/haproxy as a load balancer for our site.

If you keep it down to two load balancing instances it works just fine.
However, I was told to add a 3rd load balancer to the mix and
that adds a new wrinkle. I need to add a new keepalived instance and I
can't quite figure out how that's done.

It would seem to me to be an issue of the priorities as that is the
only thing I altered in the files. Initially, nodes A and B were set
to 101 and 100 respectively. I set node A to 102, node B to 101 and
node C to 100... keepalived restarts and the virtual IP is pingable.
But the website goes down!

SO then I tried Node A set to 101, node B to 100 and node C to 99.
Same thing, I restated keepalived and the site goes down, tho the
virtual IP remains pinagble and keepalived and haproxy are running.

here is a sample config file from my setup:

Code:
vrrp_instance VI_1 {
    state MASTER
    interface eth0
    virtual_router_id 51
    priority 99
    advert_int 1
    authentication {
        auth_type PASS
        auth_pass {SSHA}secret
    }
    virtual_ipaddress {
        192.168.1.200
    }
}
Does anyone know how to address this issue?

Last edited by bluethundr; 12-14-2010 at 03:06 PM. Reason: added config
 
Old 12-16-2010, 01:55 AM   #2
mesiol
Member
 
Registered: Nov 2008
Location: Lower Saxony, Germany
Distribution: CentOS, RHEL, Solaris 10, AIX, HP-UX
Posts: 731

Rep: Reputation: 137Reputation: 137
Hi,

can you provide logfile output? Did you run keepavlied in debug mode?
 
  


Reply

Tags
haproxy


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dumping an instance abhinav4 Linux - Newbie 1 08-16-2010 03:07 PM
Instance of programs sunils1973 Linux - Server 5 05-29-2009 09:58 AM
xine only one instance! zeky Linux - Software 2 04-03-2005 04:11 PM
multiple instance of X satinet Linux - General 3 03-10-2005 02:05 PM
Second postfix instance divingdave Linux - Software 0 07-16-2004 01:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:52 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration