LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-27-2010, 05:07 PM   #1
pachax_linux
LQ Newbie
 
Registered: May 2010
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Issue pertaining to network configuration on RHEL


Hi,

I am experiencing a issue in starting up Open view monitoring on couple of linux servers and here is the output from mii-tool looks like.

eth0: 100 Mbit, full duplex, link ok
eth1: 100 Mbit, full duplex, link ok
eth2: no link
eth3: no autonegotiation, 100baseTx-HD, link ok
eth4: no link

And, the NIC cards cabling is as follows.
NIC1 onboard – goes to monitoring
NIC2 onboard – goes to network switch1
External NIC port – goes to network switch2
Second external NIC port is not cabled

Based on what I understand, eth0 goes to monitoring and the other 2 ethernet cards go to FE.

I am not an expert in system administration but would like to know if there is any issues with the above settings/configuration (in fact, im also looking for what do they infer and what is the ideal settings? Any light on what changes (if any) need to be made would be greatly appreciated.

Last edited by pachax_linux; 05-27-2010 at 05:09 PM.
 
Old 05-28-2010, 03:55 AM   #2
matpe
LQ Newbie
 
Registered: May 2010
Location: Linköping, Sweden
Distribution: Gentoo
Posts: 13

Rep: Reputation: 2
I see three links that are "ok". Two of them are connected to two different switches. The third one is connected to a monitor port.

What is the issue?
 
Old 05-28-2010, 10:22 AM   #3
pachax_linux
LQ Newbie
 
Registered: May 2010
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The issue is with bringing up Open View monitoring on those servers. I checked with my colleague and he suggested there may be network configuration issues on the box. Since I don't have complete understanding about what is causing the issue and my colleague is tied up with other issues so here I am trying to figure out what is the config change with respect to network that needs to be done(if any).

Do you see any issue with the way NIC cards are cabled and eth* setup? I can send you the any other config information if you want to know further details. Please advise.

Thanks,
Pachax
 
  


Reply

Tags
configuration, eth, miitool, network, nic


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Static Network Configuration on RHEL dssr Red Hat 11 04-28-2010 10:14 AM
CentOS/RHEL Linux small network configuration help linux_newb Linux - Networking 4 01-15-2010 09:05 AM
Network Card Issue in RHEL 5 on X86 PC pravinuttam Linux - Newbie 4 05-06-2009 09:44 AM
Network configuration issue trnz$mr Linux - Newbie 1 02-17-2009 01:51 AM
RHEL Gnome GUI Network Configuration tool pellicle Linux - Networking 3 07-16-2008 11:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:23 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration