LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-01-2003, 07:30 PM   #1
enigma Z
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: The edge of the world, peering down into the dark abyss
Distribution: Gentoo 2004.2
Posts: 224

Rep: Reputation: 30
How do I configure a Cnet 200 Pro Ethernet adapter w/MDK 9.1


K, I just got a Cnet 200 Pro ethernet adapter b/c the other ones that I tried didn't work. Can anyone help me configure it (I did what the instructions said, but it didn't work).

It comes with a makefile that I'm supposed to run, I ran it w/ the proper options (according to the directions), and it said:

Warning: <something, I don't rember>/malloc.h is depreciated, use <something again>/slab.h instead

That was it, and it seemed to compile OK.

I then ran insmod dmfe and it said:

Error:<some path again>/dmfe.o.gz:INIT_DRIVER:No such device

It then gave me some hints as to which may cause this such as mis-configured irq's, etc. but this card is supposed to set itself up (besides, there are no jumpers on the card anyway.

I was then supposed to run a ifconfig command, but I figured that since I already have gotten these errors, it wouldn't work. I tried it anyway. The manual said to do:

ifconfig eth0 <ip address>

But since I use DHCP, I tried this instead, and here's the output

ifconfig eth0 dhcp
dhcp: unable to locate dhcp server

Did I do something wrong, or is there something extra I have to do w/MDK 9.1??
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot configure ethernet adapter soumyadas Linux - Networking 3 08-25-2005 03:06 AM
dmfe/Davicom/Cnet Pro 200 in the 2.6.2 kernel? meastp Linux - Hardware 2 02-15-2004 04:30 PM
CNET Pro 200 MDK 9.2 briarbiz Linux - Networking 4 01-23-2004 07:33 PM
can't configure ethernet adapter mbsdad Linux - Networking 2 10-23-2003 11:47 AM
CNet Pro 200 10/100MBits drivers CuteAndFluffy Linux - Hardware 1 01-18-2003 05:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration