LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-13-2008, 07:56 PM   #1
geogaddi
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Gentoo: "network interface eth0 does not exist" after kernel downgrade


Hello, I'm having trouble getting my network working with Gentoo after downgrading the kernel from 2.6.26 to 2.6.24. Let me explain my situation:

I started by installing the latest stable kernel version (2.6.26-gentoo-r3), and everything was working fine. I want to use tuxonice to handle hibernation, but it looks like my only options at this point are to patch 2.6.26 with an unstable version of tuxonice, or use an earlier kernel version. I decided the easiest thing would be to emerge the latest stable pre-patched kernel, "2.6.24-tuxonice-r9". I copied over my kernel configuration, compiled the new kernel, and updated my grub.conf. After booting, I get the following error when running 'net.eth0 start':

"network interface eth0 does not exist
Please verify hardware or kernel module (driver)"

I have an integrated intel PRO/1000 interface, and have compiled the driver as a module.

lspci shows that the hardware is recognized by the system, and dmesg shows the network driver (e1000e) as being loaded, but it mentions nothing about eth0. Also, eth0 works fine when I boot with the 2.6.26 kernel.

Anyone have any idea what's going on?

Thanks
 
Old 12-14-2008, 08:39 AM   #2
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 54
With the 2.6.24 kernel what is the output of;
ifconfig -a
 
Old 12-14-2008, 12:12 PM   #3
geogaddi
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for the response, but I had decided to take the arduous (but "sure") way out and reinstalled gentoo, this time using the masked 2.6.26-tuxonice sources. The main reason I reinstalled was to (hopefully) fix another issue caused by hibernation, involving my usb-serial adapter not being recognized by udev.

Now I can hibernate, and eth0 works fine. Unfortunately I am still seeing these usb issues, but that's for another thread.

Since you asked, I did run ifconfig -a while I still had 2.6.24 installed, and it showed "lo" but not "eth0".
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After I complete the compiling of LFS,"Interface eth0 doesn't exist" occurs. riondavid Linux From Scratch 8 02-07-2010 10:38 AM
After I complete the compiling of LFS,"Interface eth0 doesn't exist" occurs. weiguixm Linux From Scratch 1 10-10-2008 11:17 PM
"Interface eth0 doesn't exist. [ WARN ]" on boot-up aleksanteri Linux From Scratch 10 11-07-2007 12:40 PM
"Interface eth0 does not exist" Whitesocks Linux - Networking 2 09-05-2005 04:19 AM
Virtual PC 2004 and VWware Workstation - "interface eth0 [failed]" abijahboaz Linux - Newbie 8 10-16-2004 07:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:55 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration