LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-07-2005, 07:51 AM   #1
Lib_not_found
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
f5d6020 v2 in Fedora Core4


I have a F5d6020 v2 belkin 802.11 card and have tried just about every configuration option i was able to find anywhere google pointed including the one in the HCL. It is suposed to be an atmel chipset card. cardctl has it properly, ifconfig shows it iwconfig shows it there, the lights blink, atmel-firmware has been installed and ive tried the atmel_cs and pcfmdXXX drivers, I can't remember what lspci said and im now on another computer. but the same thing happens every time, 00:00:00:00:00 for the access point. If I use the Kwifimanager (KDE) it shows me a green 11mbps line and says it's scanning for networks but when I hit the scan button it tells me it did not find any.
One time it just worked after I rebooted which was strange since I had not made any changes and it was not working when i shut it off prior to the reboot. after i rebooted again it quit working, again no changes were made. Has anyone actually got this card to work?? Is there a card that works out of the box?? I dont want to go back to that XP os but I need my wi-fi internet fix.
 
Old 10-31-2005, 02:16 AM   #2
crosewarne
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Belkin Wifi fix

Hi - I have the same card, to make it work you need this RPM:

http://thekelleys.org.uk/atmel/atmel...fc3.noarch.rpm

It doesn't matter that its meant for FC3 - IIRC opening it from the website will prompt for your root password and install it.

This will install the firmware binary to make the card work. You can enter the ESSID and WEP keys in the Network Devices (?) window under the System menu

My card seems to drop the connection after about 10mins of inactivity - I'd be very interested to know if you have the same problem..

Let me know if you have any problems,

cheers,
-Chris
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Valknut + fedora core4 + noob lighter Linux - Software 0 10-21-2005 04:25 AM
Fedora Core4 and Trident Blade jbrush Fedora 2 10-16-2005 03:16 PM
Fedora Core4 issues... DrunkenDisciple Linux - Software 3 10-12-2005 12:01 PM
scorched 3d won't run in Fedora Core4 79spitfire Linux - Games 3 08-23-2005 08:58 PM
install fedora core4 hi_all General 3 05-10-2005 07:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:28 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration