LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-08-2007, 08:34 AM   #1
smokespliffz
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
eth0 detected, no interenet on knoppix live dvd but works on ubuntu


Ok, basically I've used the knoppix live dvd, i managed to get the internet working through eth0 once, but not again after this occasion

i first tried ubuntu live dvd to choose my preference (i prefer knoppix), as my ethernet modem uses DHCP, ubuntu and windows pick this up and the internet works without setting anything up, etc.

however on knoppix, i have encountered numerous "freezes" where i have to switch everything off and back on (including my ethernet modem) otherwise i cannot access the net on windows or ubuntu

i've tried netcardconfig, network-admin but nothing works, i realised that on network-admin my eth0 shows and when i click properties, it is marked as enabled and the drop down option shows "DHCP", when I click ok, I see the main network-admin screen and when I click "Activate" for eth0, i get an error about incorrect settings, cannot proceed, etc.

sometimes when i run netcardconfig it tries to autodetect dhcp but it fails, as soon as it says "fail" the ethernet modem "ethernet cable" light goes on, if i do the search again it will come up "fail" then the light goes off, if i do it again it goes back on, and so on and on

i went back into windows to get some ip settings

gateway 192.168.1.254
network adaptor 192.168.1.64
dns 192.168.1.254
etc. etc.

put all the details back into knoppix netcardconfig manually and in network-admin, it says "failed" again,

however this time i tried running network-admin using root command prompt, when i clicked activate on the static ip connection (not dhcp), and clicked "apply/ok" to close the network-admin, the command prompt flashes an error "network-admin:4089 CRITICAL .." and some other mumbo jumbo, as if it couldn't save a setting, or something like that,

i don't know if this has anything to do with the ramdisk, i tried bootign knoppix with toram code as well, but to no avail

can anyone assist?
 
Old 01-08-2007, 02:01 PM   #2
smokespliffz
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
it's ok i fixed it, thanks to all those that replied (none).
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Knoppix 5 Live DVD doesn't Install param85047 Linux - Desktop 2 10-31-2006 06:08 AM
Sending and Recieving packets, but no interenet???-Ubuntu. Sir. BOBSONATOR Linux - Wireless Networking 1 08-10-2006 10:14 AM
Live Ubuntu neither Live Kubuntu works? lomba36 Ubuntu 1 04-04-2006 02:28 PM
booting gentoo live-cd works but not knoppix samel_tvom Linux - Laptop and Netbook 8 01-09-2005 05:20 PM
RADEON 7500 IN KNOPPIX WORKS BUT ONLY IN LIVE MODE(very strange) carbon-12 Linux - Hardware 1 08-06-2003 09:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:08 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration