LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Networking (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-networking-3/)
-   -   Dest Unreachable with PPP (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-networking-3/dest-unreachable-with-ppp-346276/)

csb 07-24-2005 01:42 PM

Dest Unreachable with PPP
 
I am having two different problems with my ppp conection.

First, when I connect to my isp, I can not reach anything.

pie:/home/cs# pon stowetel
pie:/home/cs# ifconfig
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:86 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:86 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:12044 (11.7 KiB) TX bytes:12044 (11.7 KiB)

ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:206.113.40.189 P-t-P:192.9.202.253 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:5 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:190 (190.0 b) TX bytes:136 (136.0 b)

pie:/home/cs# ping google.com
PING google.com (216.239.57.99) 56(84) bytes of data.
From 192.9.202.253 icmp_seq=1 Dest Unreachable, Bad Code: 9
From 192.9.202.253 icmp_seq=2 Dest Unreachable, Bad Code: 9
From 192.9.202.253 icmp_seq=3 Dest Unreachable, Bad Code: 9

--- google.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, +3 errors, 100% packet loss, time 2001ms

How can I fix this, any ideas?

Also, when I have my eth0 connection up, DNS will not resolve. My guess is that the computer is trying to access the internet over eth0 but it only connects to a LAN.

DoubleOTeC 07-24-2005 05:16 PM

Check your route table to see what your default gateway is set as...

route -n should do it... the -n indicates that is should return numeric output and not attempt to resolve the hostnames (optional).

Hope this helps...

lemme know...

csb 07-27-2005 12:05 PM

cs@pie:~$ su
Password:
pie:/home/cs# pon stowetel
pie:/home/cs# route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.9.202.253 * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
default 192.9.202.253 0.0.0.0 UG 0 0 0 ppp0
pie:/home/cs# ping google.com
PING google.com (216.239.39.99) 56(84) bytes of data.
From 192.9.202.253 icmp_seq=1 Dest Unreachable, Bad Code: 9
From 192.9.202.253 icmp_seq=2 Dest Unreachable, Bad Code: 9
From 192.9.202.253 icmp_seq=3 Dest Unreachable, Bad Code: 9

--- google.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, +3 errors, 100% packet loss, time 2001ms

So, I don't really know what I'm doing with route, but it would seem as if all my trafic is being sent through ppp0

mpeg4codec 07-27-2005 08:12 PM

Try running a traceroute to Google:

traceroute -n 216.239.39.99

If you can, copy and paste the results of that into here.

DoubleOTeC 07-31-2005 06:36 AM

Also...out of curiousity... Can you actually ping your gateway? (192.9.202.253)


All times are GMT -5. The time now is 02:08 AM.