LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-29-2003, 03:01 PM   #1
h/w
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: New York, NY
Distribution: Debian Testing
Posts: 1,286

Rep: Reputation: 45
dhcp issue - corrupt lease file message


hello ppl.
im having this problem when trying to connect via my ethernet card.
i see during bootup a message which says "corrupt data loss - possible data loss" just before it tries to get an ip address using dhcp.
and yes, there is definitely loss there, cos its a T3 giving me download speeds of <10kbps.

anyone had this problem before? or has ideas i can try to rectify it/

thanks in advance.

Last edited by h/w; 09-29-2003 at 07:25 PM.
 
Old 09-29-2003, 03:04 PM   #2
h/w
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: New York, NY
Distribution: Debian Testing
Posts: 1,286

Original Poster
Rep: Reputation: 45
i am also using a pcmcia wireless card, but do not load the interface during boot (i do an ifconfig eth1 up after boot for it.)
i have tried with the wireless card not loaded at all with the same results.
 
Old 10-01-2003, 12:42 PM   #3
h/w
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: New York, NY
Distribution: Debian Testing
Posts: 1,286

Original Poster
Rep: Reputation: 45
anybody have any ideas to resolve this?
 
Old 10-01-2003, 04:09 PM   #4
hakcenter
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Not to far from the computer screen
Distribution: RedHat 9.0
Posts: 324

Rep: Reputation: 30
sounds like a bad module to me.
 
Old 10-01-2003, 04:45 PM   #5
horlix
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Swansea, UK
Distribution: redhat
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
I've certainly seen p/loss due to a bad ethernet cable too.

Edit Just noticed you said you're using wireless, so you've tried wireless & wired and both result in p/loss?

Last edited by horlix; 10-01-2003 at 04:47 PM.
 
Old 10-01-2003, 09:05 PM   #6
h/w
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: New York, NY
Distribution: Debian Testing
Posts: 1,286

Original Poster
Rep: Reputation: 45
i cant say about packet loss from some statisitc. if i ping them, i get no loss. but seeing a T3 which used to give me 300kbps now give me 10kbps ... its perceptible.
how would i be able to check the packet loss thing apart from ping?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
corrupt zip file - NEED HELP!!! FNC Linux - Software 2 10-29-2006 12:09 PM
Corrupt file, highlighted in red BPT73 Linux - Newbie 2 05-06-2005 07:30 PM
Delete corrupt file hagman Linux - General 4 07-26-2004 03:15 PM
Can't delete corrupt file linuxfond Linux - Newbie 2 02-01-2004 10:50 AM
corrupt file system michaelc Linux - Newbie 1 12-14-2001 11:32 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:44 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration